
חבר הכנסת עמיחי שיקלי תוקף את קברניטי המדינה בעקבות גל הטרור הרצחני שפוקד את ישראל.
את שר הביטחון בני גנץ מכנה שיקלי "אנמי" וטוען כי גנץ "מרוכז בחומש ובטיקטוק". על נפתלי בנט אמר שיקלי כי הוא "ראש ממשלה חלש ומנותק שעסוק בהישרדותו האישית''.
בעקבות שורת התקלות וההתבטאויות של השר לביטחון פנים עמר בר לב, שיקלי אמר כי "ספק רב אם הוא כשיר מנטלית לביצוע תפקידו''. את יאיר לפיד כינה ''חליפי שלא נודע מקום הימצאו''.
"חוויתי תקופות קשות כנער ירושלמי בפיגועי התופת של סוף שנות התשעים וכחייל באינתיפאדה השנייה ועדיין תחושה כזו של רפיון והיעדר הנהגה לא זכורה לי", הוסיף ח"כ שיקלי. ''לעם ישראל מגיע טוב מזה''.
ח"כ יואב קיש (הליכוד) משוכנע שיהיו עריקים נוספים מהקואליציה של בנט, "יכול להיות שייקח קצת יותר זמן. לא אמרתי שייקח שבוע שבועיים, בסוף העריקים יגיעו. כמו שהיינו מופתעים מסילמן כך תהיו מופתעים מהפורש הבא. גם מפלגות שיידעו שהן נמחקות יצטרכו לחשוב האם ללכת לבחירות או להכנס לממשלה".
בראיון לרדיו קול ברמה העריך קיש כי בתקופה הקרובה תנסה הממשלה "לשלם למגזרים שונים" כדי למנוע את פירוקה. "הם יודעים שזו ממשלה שסיימה את דרכה והם ישלמו מחירים של סחטנות למגזרים שונים כדי שישתפו איתם פעולה. מממשלה שסיימה את דרכה והולכת לשלם כסף לסחטנות רק להמשיך עוד תקופה קצרה", אמר ח''כ קיש.
