עולים להר הבית
עולים להר הביתשלו שלום/TPS

ארגון 'עולי הר הבית' פרסם הבוקר (רביעי) התייחסות לדרישות מפלגת רע"מ לשנות את הסטטוס קוו בהר ולהטיל מגבלות על כניסת יהודים לתחומו.

"עולי הר הבית, הממשיכים את מסורת אבותינו מני קדם, ואת מצוות התורה והצדק ההיסטורי, אינם שותפים במשחק הפוליטי ואינם מחויבים למפלגה כזאת או אחרת, וגם לא לממשלה כזאת או אחרת. עם זאת, אנו שומרי חוק – ויודגש כי אין כל חוק המגביל תפילת יהודים בהר הבית. אדרבא, ישנן זכויות יסוד במדינה דמוקרטית, ישנו חוק יסוד ירושלים, וגם חוק השמירה על המקומות הקדושים, הכוללים סעיף עונשי – (7 שנות מאסר) – שאל לו לאיש לפגוע ברגשות המאמינים, דהיינו להפריע להם בתפילתם, ובכלל זה משטרת ישראל בעצמה", נאמר בהודעה שפרסם הגוף.

עוד נכתב, "אנו עדים בימים אלה לחוצפה גוברת והולכת מצד מוסלמים, גורמים פוליטיים ואחרים בארץ ומחוצה לה, הדורשים לאסור על יהודים להתפלל בהר ואף לעלות אליו. מכיוון שהר הבית גזול מידינו זה 1300 שנה, והשתלטו עליו כאשר גורשנו מארצנו, דרישה זו איננה אלא הוראת גזלן לבעל הבית שאין לו זכויות בביתו – שהרי שבנו לארצנו בחסדי ה' לפני 74 שנים, ושבנו אל הר הבית לפני 55 שנים, ומדינת ישראל היא הריבון בהר ובארץ, אלא אם כן תחליט הכנסת את ההיפך מזה. המסקנה מכל הנ"ל היא שיהודים ימשיכו לשאת את תפילתם בהר הבית ללא קשר לשום החלטה והצהרה כלשהי, כל עוד החוק מאפשר זאת – ואין אנו רואים בכך זכות אלא חובה ומצווה".

"נזכיר שכבר כיום – לבושתנו – מוגבלים עולי ההר היהודים בעשרות הגבלות משפילות, שלא על פי חוק, ואנו כאנוסים על ידי משטרת ישראל בעניינים אלה – כגון שעות כניסה מצומצמות, חובה ללכת בקבוצות, איסור על הכנסת סידור טלית ותפילין, ועוד ועוד. אנו דורשים הסרת הגבלות אלה לאלתר. משטרת ישראל לא צריכה להיות "הגננת" שלנו בהר הבית – כי הנושא איננו בטחוני כלל וכלל, אלא נושא מדיני מובהק, האמור להיות מנוהל באופן שקוף ע"י הכנסת והממשלה", לשון ההודעה.

'עולי הר הבית' גם דורשים שימונה שר אחראי לענייני הר הבית תחת משרד שר קיים. "זאת, על-מנת שנקיים איתו קשר והידברות, ושתופקע מידי המשטרה הסמכות להורות ליהודי שלא לנוע, שלא להשתחוות, שלא למלמל, וכיוצא בזה – כי אין אלה תפקידיה".

דרישה נוספת היא "הפקעת סמכותו של הוואקף בשטחים הפתוחים בהר הבית, והגבלת סמכותו למסגד בלבד – לא כולל המסגד שהוקם בשנת 2019 בניגוד ל"סטטוס קוו" שאינו קיים, במבנה שער הרחמים, שלא שימש כמסגד מעולם".

"עולי הר הבית ובכלל עם ישראל לעולם לא יוותר על המקום הכי קדוש שלו ומי שיבחן זאת וינסה אותנו – יכשל", הם מסכמים.