אלוף ה-NBA לשעבר ריי אלן ביקר במועצה האזורית מטה בנימין יחד עם ראש המועצה ישראל גנץ.
אלן זכה לסקירה על אתר המשכן בשילה הקדומה, התרשם מההיסטוריה המפוארת של העם היהודי באזור ואמר: "יש כאן סיפור מדהים שהוא חלק מההיסטוריה שלנו. מדהים להיות כאן, זה מקום של שלום. תודה לכם על סיום במקום מיוחד וחשוב".
ראש המועצה גנץ בירך את אלן על הגעתו לבנימין ואמר: "מהליגה הטובה בעולם - לחבל הארץ היפה בעולם. בנימין זכתה לביקור נוצץ של אחד מכוכבי הספורט הגדולים בעולם. שמחתי לשמוע ממנו על ההתרשמות הנרגשת שלו מישראל בכלל ובנימין – ארץ התנ"ך בפרט. אין לי ספק שביקורו של ריי אלן הוא ממחיש את החיבור לעם היהודי ויוביל להגעתם של אלפי תיירים נוספים לחבל בנימין".
ריי אלן בן ה-46 החזיק עד לאחרונה בשיא השלשות בקריירה לשחקן NBA וכיכב במדי מילווקי, סיאטל, בוסטון ומיאמי. זכה בשתי אליפויות בליגה הטובה בעולם, נבחר 10 פעמים לאולסטאר וקטף גם מדליית זהב באולימפיאדת סידני בשנת 2000. הוא פעיל בשנים האחרונות בחיזוק זיכרון השואה ולוקח חלק בתרומות למוזיאון להנצחת השואה.
כוכב ה-NBA הגיע לבנימין במסגרת פעילות ארגון AMericas voices בחסות קרן טד אריסון, ביחד עם חבריו שחקני ה-NBA לשעבר סקוט בורל ששיחק עם מייקל ג'ורדן באליפות של שיקגו בולס בשנות ה-90 ובן זיקי.
הקבוצה המשיכה את היום עם טיול טרקטורונים בנחל שילה והמעיינות באזור, מפגש עם לוחמי צה"ל וכן עם ילדים מבנימין המשחקים כדורסל, וקינחו במסעדת גופנא של כוכב ''מאסטר שף'' יהוידע ניזרי.