אורית סטרוק
אורית סטרוקערוץ 7

יו"ר סיעת הציונות הדתית ח"כ אורית סטרוק סיפרה היום (שני) על ההיכרות שהייתה לה עם אשר אהרן גרוס הי"ד שנרצח בפיגוע לפני 39 שנה.

"היום לפני 39 שנים נרצח בחברון תלמיד הישיבה אשר אהרן גרוס הי"ד", אמרה ח"כ סטרוק. "3 מחבלים התנפלו עליו רגע אחרי שנפרד מהרב שלו, הרב חיים גנץ יבדל"א, אותו ליווה בדברי תורה בתום סדר-הבוקר עד לנקודת-ההסעה לקרית ארבע".

"הרב גנץ ואנשים נוספים עלו לרכב ההסעות. אהרן (כך קראנו לו) נשאר ברחוב החברוני, ואז התנפלו עליו המחבלים, דקרו אותו בכל חלקי גופו, והשאירו אותו מדמם על אם הדרך. ערבים לקחו את אהרן הפצוע לביה"ח עאליה בחברון, שם נפטר מאיבוד דם".

"אנחנו זכינו להכיר את אהרן בחייו הקצרים אך מלאי-המשמעות", הוסיפה. "היכרנו את אהבת התורה שלו, את שקדנותו בתורה גם בתנאים הקשים שהיו אז בישיבת שבי חברון (היום ישיבה מפוארת עם מאות תלמידים, אז ישיבה עם קצת יותר ממנין, לימודים במעין-מרתף, ואפילו האוכל בצמצום). היכרנו את אהבת א"י שלו (אהרן הגיע לחברון מהנסיון לעצור את הנסיגה באופירה שארם-א-שיח'). וזכינו להכיר מקרוב ועל-בשרנו את אהבת האדם שבו ורוח החסד המיוחדת שלו".

סטרוק סיפרה כיצד אהרון הציל אותה ואת משפחתה בשלג הכבד בחברון. "היה אז חורף קשה מאד", אמרה. "אנחנו גרנו בקרוון קטנטן בשכונת אברהם אבינו, ובשלג הגדול נותרנו עם תינוק קטן וללא חשמל, ללא אמצעי חימום, כשהקרוון מתקרר במהירות-שיא והופך למעין-מקפיא. לפתע דופק בדלת אהרן גרוס, בידו תנור נפט שסחב ברגל כל הדרך המושלגת מבית הדסה. איך חשב עלינו? איך התאמץ עבורנו? איך נרטב כל-כולו בשלג הכבד למעננו?".

לדבריה, "תנור הנפט של אהרן הציל אותנו, ואני זוכרת איך התינוק ואני יכולנו לנוח סוף סוף בבית מחומם, כשאהרן ובעלי יושבים ללמוד כל הלילה ולהשגיח על התנור. זכה אשר אהרן גרוס הי"ד להנצחה מיוחדת, שמבטאת את כל היופי המיוחד שהיה בו: אהבת התורה שהיתה בו הונצחה בארון הקודש בישיבת שבי חברון, היום אחת הישיבות הגדולות והמרשימות ביותר".

"אהבת האדם שהיתה בו הונצחה בעשרות רבות של ילדים שנקראו על שמו", ציינה. "אחד מהם בננו אהרן חי יבדל"א. אהבת א"י שבו הונצחה בצומת בה נרצח, שנקראת עד היום על שמו: ככר אהרן גרוס. הדרך הארוכה והקשה שצעד עבורנו באותו יום מושלג מונצחת על כל אוטובוס שיוצא מירושלים לחברון, ונושא בחזיתו את הכיתוב: "ככר גרוס". יהי זכרו של אשר אהרן גרוס נר לרגלנו, יה"ר שנזכה ללמוד ממנו ולקדש את זכרו".