משפחת צינמן משבות רחל. מתן ז"ל הילד השמאלי בתמונה
משפחת צינמן משבות רחל. מתן ז"ל הילד השמאלי בתמונהצילום: באדיבות המשפחה

אבל כבד בשבות רחל: בתאונת דרכים קשה שאירעה הערב (רביעי) בכביש 60 ליד צומת מעלה לבונה, נהרג הילד מתן צינמן בן ה-6, מהיישוב שבות רחל בבנימין. מתן היה אמור לעלות לכתה א' בעוד חודש.

מתן יובא למנוחות היום (חמישי) בשעה 16:30 בהר המנוחות בירושלים.

חקירה ראשונית העלתה כי רכב פלסטיני חצה לנתיב הנגדי והתנגש חזיתית ברכב בו נסע צינמן עם אמו ושלושת אחיו.

על פי העדויות והתחקור בשטח, הנהגת הערבייה השתוללה על הכביש, יצאה לעקיפה מסוכנת על פס לבן ופגעה חזיתית במכונית של משפחת צינמן.

במכונית של משפחת צינמן נסעו האם וארבעת ילדיה. כולם פונו לבתי החולים בירושלים. האמא במצב בינוני, ילדה בת 12 במצב קשה, ילד בן 10 נפצע בינוני ותינוק כבן חצי שנה נפצע קל.

אם המשפחה רבקה צינמן שנהגה ברכב עם ילדיה מספרת מבית החולים: "נסענו בכביש 60 בדרך למפגש משפחתי באריאל. לפתע דהר מולי רכב פלסטיני בצבע לבן שהגיח מהנתיב ממול. האטתי את הנסיעה אך הרכב הפלסטיני האיץ. הבנתי שהוא הולך להיכנס בי חזיתית ולא הצלחתי לעצור. ההתנגשות היתה במהירות עצומה. איבדתי את מתן שלי לטרור ערבי בכביש".

הצוותים המקצועיים של מועצת בנימין והיישוב שבות רחל מטפלים בצרכי המשפחה והקהילה. עובדים סוציאליים מלווים את בני המשפחה בבתי החולים השונים.

התאונה היתה חזיתית בין שני רכבים - ישראלי ופלסטיני. טופלו ופונו מהמקום שני פצועים במצב בינוני לשטח הרשות הפלסטינית.

תאונה קשה בבנימין
צילום: מד"א

ראש המועצה האזורית בנימין ישראל גנץ: "אבל כבד נפל עלינו. מתן הקטן נקטף מאיתנו בחטף. אנחנו עוטפים את המשפחה ואת היישוב שבות רחל בשעה הקשה הזו. זהו אירוע נורא שנעשה על ידי בני עוולה ערבים שמשתוללים על הכבישים לאחר שמדינת ישראל נוהגת ביו"ש כחצר האחורית ללא אכיפה. לצערנו, כפי שזעקנו ואנו זועקים מדי יום, גם לפערי פיתוח הכבישים בעשורים האחרונים ביהודה ושומרון יש מחיר דמים כבד".

במשך מספר שעות נלחמו הרופאים על חייו של הילד שנפצע אנושות עד שנקבע מותו, "לצערנו, למרות המאמצים הממושכים ופעולות ההחייאה שנמשכו גם בבית החולים, נאלצו הרופאים לקבוע את מותו", נמסר מבית החולים הדסה. "אנו משתתפים בצערה של המשפחה. צוות השירות הסוציאלי בהדסה מלווה אותה בשעה קשה זו".

מתן צינמן
צילום: באדיבות המשפחה, מוקד בנימין