ארגון חתונה הוא דבר ענקי מבחינה לוגיסטית וכמעט בלתי אפשר לצמצם אותו לתוך שישה טורים, אבל בכל זאת, ניסינו עד כמה שאפשר. אז הטור הזה, השישי, יוקדש בעיקר לבחירת צלם, אבל בסופו נציין בקצרה גם את העלויות שעליהם לא הספקנו לדבר.
כלל אצבע, שגם עוזר לחלק את התשלומים בין שני הצדדים – צלם עולה פחות או יותר כמו להקה. אז צד אחד משלם צלם, צד אחד משלם להקה וסגרתם סיפור. נכון, זה נשמע קצת מוגזם, כי למה שהמחיר של בן אדם אחד לערב יהיה כמו המחיר של שישה אנשים? אז זהו, שזה לא בן אדם אחד, וזה גם ממש לא רק ערב.
מאחורי שם הקוד "צלם" מסתתרת מעטפת שלמה שכוללת לפחות עוד צלם סטילס וצלם וידאו, ושעות צילום לפני שהאירוע מתחיל ושעות עריכה אחרי שהאירוע נגמר וכולי וכולי וזה עוד לפני שדיברנו על האלבומים המודפסים ועל צלם מגנטים... בקיצור, מישהו צריך לשלם על כל זה. והמישהו הזה, ובכן, הוא אתם.
אבל גם פה, למי שמעונין לחסוך, כמעט תמיד גם אפשר להרכיב חבילה משל עצמך ולחסוך אי אלו שקלים. בהערכה גסה, חצי ממחיר של חבילה ממוצעת, בערך 4000-6000 שקלים, משקף את החבילה הבסיסית וכולל את צילום האירוע עצמו, סיור הצילומים לפני האירוע, והשעות הרבות שצפויות לאחר האירוע בחדר העריכה עד שתקבלו דיסק-און-קי עם תמונות.
החצי השני של החבילה, גם בערך 4000-6000 שקלים, כולל את התוספות המקובלות, אבל רוב הצלמים יאפשרו לכם להחליט אם לוותר על חלק מהם. מספיק לכם צלם סטילס אחד? חסכתם 1000-1500 שקל. לא דחוף לכם וידאו של דודה חדווה אוכלת סטייק? חסכתם עוד 2000-3000. מיציתם את הקונספט של מגנטים בחתונות? חסכתם 1200-1500. לא רוצים אלבום מודפס? חסכתם 700-1000. זה, פחות או יותר, מרחב התמרון שיש.
אז אם לסכם, כמה עולה צלם? בואו נניח שלקחתם צלם ממוצע שעולה 10,000 שקל, החלטתם לוותר על צילום וידאו וחסכתם 2500, אבל לקחתם גם צלם מגנטים שעליו הוספתם 1,350. נשמע הגיוני נכון? אז אנחנו מדברים בסך הכל על 8,850 שקלים לכל עניין הצילום.
מתנצל על הבחירה במספר לא עגול, אבל כשמוסיפים אותו ל96,150 שכבר עלו לנו קניית הטבעת, האירוסין,האולם, הרבנות והלהקה, יוצא לנו 105,000 שקלים עגול וסופי לחתונה שהיא באמת כמעט הכי פשוטה שיש לשוק להציע.
וזה אולי הדבר הכי קרוב לתשובה שאנחנו יכולים להציע לשאלה "כמה עולה להתחתן?".
אבל רגע, כמו שאמרנו בהתחלה, זה לא באמת סופי. הסדרה אולי נגמרת כאן, אבל כמו שיודע כל מי שכבר התחתן, ההוצאות רק ממשיכות להיערם ויכולות להגיע גם לעוד עשרות אלפים. הנה רק כמה דוגמאות להוצאות שכאלו:
- בגדים לחתונה לחתן – מתחיל מכמה מאות שקלים אם אתם מסתפקים בנעליים, חולצה ומכנסיים חדשות, ויכול גם להגיע ל2000-3000 שקל אם אתם בענייני מותגים או חליפה. אה, וטלית (לפחות לאשכנזים שבינינו). אל תשכחו את הטלית...
- בגדים ואיפור לכלה – יודעים מה, אני אפילו לא נכנס לזה. שמלת כלה, שמלה שנייה לריקודים (הבנתי שגם במגזר שלנו יש כאלו שמחליפות), איפור, שיער, פרחים וכו' וכו'. קיצר, מתחיל מכמה אלפים טובים לשמלה מגמ"ח ואיפור מאחות של חברה, ויכול גם להגיע ל15 אלף בכיף למי שרוצה "להרגיש כלה".
- אוטו לשבע ברכות – לא חובה, אבל הרבה זוגות רוצים רכב בשבוע הראשון, גם כדי לעשות סידורים לבית החדש וגם כדי לעבור משבע ברכות לשבע ברכות. אז אם להורים או לסבא וסבתא יש רכב להביא לכם, מעולה, חסכתם. אם לא, עוד כמה מאות שקלים לחברת השכרה. ליום. לפני דלק.
- צימר ללילה הראשון – שוב, לא חובה, אבל הרבה זוגות רוצים. גם כדי לשמר עוד קצת את ההתרגשות של החתונה, וגם כי לא תמיד הבית החדש קרוב או ראוי למגורים. לפעמים האולם מציע את זה כמתנת חתימה, אם לא, כנראה שתצטרכו לשלם 550-850 שקל על התענוג.
- שבת שבע ברכות – אוקי, את זה כן כמעט כולם עושים, אבל הטווח פה הוא עצום שקצת קשה לדבר על מספרים. האופציות נעות בין שבת רגילה שמזמינים גם את סבא וסבתא, למשהו קצת מורחב עם הדודים וארוחה באולם של בית הכנסת עד לשבת עם כולם במלון. כל אופציה והתמחור שלה, תעשו את החישוב שלכם...
זהו, עכשיו נראה לי שסיימנו באופן רשמי, שישה טורים זה די והותר. המון המון בהצלחה לכל הזוגות שמתחתנים בקרוב, מקווים שעזרנו לעשות קצת סדר בראש. שיהיה במזל טוב.