ח"כ סמי אבו שחאדה
ח"כ סמי אבו שחאדהצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

יושב ראש בל"ד ח"כ סמי אבו שחאדה נשאל הבוקר (ראשון) האם הוא מגנה את פיגוע הירי אמש לעבר אוטובוס בעפרה וטען בתגובה כי "מה שמוביל לאלימות זה הכיבוש".

"אני חושב שלכיבוש יש המון קורבנות והדרך לסיים את כל האלימות הזאת היא בסיום הכיבוש", הסביר הח"כ בראיון לכאן ב' והוסיף, "אני חושב שצריך להיות פרויקט פוליטי ברור שמוביל לסיום הכיבוש וסיום העליונות היהודית וסיום הגזענות, זה פרויקט דמוקרט".

אבו שחאדה טען: "אנחנו אף פעם לא קראנו לאלימות, מתנגדים לאלימות. מה שמוביל לאלימות זה הכיבוש. הכיבוש בהגדרתו זה טרור מתמשך. לכבוש מיליוני בני אדם ולשים אותם מתחת לשלטון שהם מתנגדים אליו ולהמשיך בזה עשרות שנים זה אקט מתמשך של אלימות. בהגדרתו הכיבוש הוא טרור".

לסיום נשאל שוב האם הפעולה אמש של שני אנשים שיורים לכיוון אוטובוס היא לגיטימית או לא, אך סירב לענות תשובה ברורה.

הוא הצהיר עוד כי לדעתו יש לבטל את חוק השבות, את ההימנון ואת דגל ישראל. "צריך לעשות שינוי רציני במבנה הגזעני שמפלה לטובת היהודים ולבנות מודל דמוקרטי יותר טוב".