השר הנדל בפתיחת שנת הלימודים במזכרת בתיה
השר הנדל בפתיחת שנת הלימודים במזכרת בתיהצילום: דוברות

השר יועז הנדל (הרוח הציונית) פתח היום (חמישי) את שנת הלימודים בבית הספר המשלב מרשת מיתרים ע"ש אורי אורבך ז"ל במזכרת בתיה.

השר הנדל אמר בביקור, "אני חסיד גדול של זרם החינוך המשלב דתיים וחילונים. ילדי מתחנכים כך ובעיני כל עם ישראל אמור לקבל את ההזדמנות להתחבר. אני מאמין בבניית גשרים. במזכרת בתיה הדתיים מתפללים והחילונים לומדים על טקסטים יהודים. ובכיתה יש ילדים בעלי מוגבלויות. כך נראית חברת מופת. זה מתחיל תמיד בקטן, תמיד אצל הילדים ומשם המסר למדינה כולה".

הוא הצהיר שידרוש מהקואליציה הבאה להקים זרם חינוך ממלכתי משלב. "בכל הסכם קואליציוני אדרוש הכרה בזרם המשלב במשרד החינוך. ההתנגדות הנוכחית במשרד החינוך להקמת הזרם המשלב היא קוצר רואי ומחסור בהבנת חשיבות החיבור בעם ישראל. הרוח הציונית תדרוש ותציב זאת כתנאי".