איל חולתא
איל חולתאצילום: גלעד קוולרצ'יק

ראש המל"ל ד"ר איל חולתא השתתף הבוקר (חמישי) בכנס השנתי של המכון למדיניות נגד טרור (ICT) באוניברסיטת רייכמן והתייחס להסלמה הביטחונית ביהודה ושומרון בעת האחרונה.

"הדירקטיבה המדינית היא לפעול בנחישות לסיכול חוליות הטרור ולהמשיך את המאמת ההגנתי בקו התפר. אנחנו לפני בחירות וחגים ויש לכך השפעה נרחבת. פעם אחר פעם עולה השאלה על האחריות הפלסטינית במצב ואנחנו מדגישים כי אנחנו מעוניינים שהרשות תפעל לסיכול הטרור. תפקידם של כוחות הבטחון להוות חומה בצורה ולהגן על האזרחים ואנחנו רואים זאת בצורה ישירה, גם עם מותו המצער של אמש סגן מפקד סיירת נח"ל, רס"ן בר פלח ז"ל", אמר חולתא.

על המצב בגבול הצפון אמר, "אנחנו מתמודדים בימים אלה עם איומי נסראללה ואנחנו חשים בתעוזה גוברת של הפעילים שלו בשטח. ישראל מעוניינת בלבנון יציבה ואין לישראל עניין בהתפרקות לבנון, אלא בהיחלשות חיזבאללה בלבנון. ישראל לא תורתע מהאיומים האלה ותמשיך לפעול ולמלא את האינטרסים האנרגטיים שלה, תפעיל את אסדת כריש ותממש את ההסכמים החשובים שחתמה עליהם, ביניהם עם המצרים ועם האיחוד האירופי".

ראש המל"ל התייחס גם למצב בזירה הדרומית ולעניין השבויים והנעדרים. "הזירה הדרומית נמצאת במצב יציב. גם כאן הדרג המדיני פועל לייצר מציאות של שקט ורגיעה. הצלחנו במאמץ מרוכז לצמצם את זמן המערכה של "עלות השחר" ולבצע מערכה מדויקת וממוקדת. אני מנצל את הבמה הזאת כדי להודות שוב למצרים ולנשיא סיסי למעורבותו בנושא. אנחנו משקיעים מאמצים רבים בכדי להגיע לפתרון ולהסכם הומניטרי להשבת השבויים והנעדרים שלנו ואני כאן מדגיש כי עניין זה נמצא בעיסוק גבוה מאוד".

חולתא הגדיר את איראן כאיום הגדול ביותר על מדינת ישראל. "איראן היא האיום המרכזי והראשון על ישראל מזה שנים רבות. המחויבות והעמידה של ישראל שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני זה עניין ברור וראשון במעלה. הדרג המדיני במשך שנים מתנגד להסכם ורואה בו הסכם שלא משקף את הבטחון הישראלי. התשובה שלנו ברורה- ההסכמה של איראן איננה רלוונטית, מנהיג איראן לא מצופה לחזור למשא ומתן. המנהיג צריך להבין שאם לא יסכים להיכנס לדיאלוג יקבל סנקציות עליו ועל אזרחיו. הדרג המדיני וראש הממשלה מבהירים את עמדתם באופן גלוי מתוך דיאלוג מתמשך על הסכם הגרעין המדובר בימים אלה ואנחנו רואים פירות ומזהים קשב לעמדות ולטיעונים שלנו. לצד המאבק המדיני אנחנו עומדים ומבהירים שישראל תשמר את חופש הפעולות שלה כל עוד שיידרש. ההסכם לא מחייב את ישראל והיא תגן על עצמה ותתכונן לכל תרחיש".

על יחסי ישראל וארה"ב בעת הזאת אמר: "ארה"ב הייתה ותהיה עוגן מרכזי ועמוד התווך של החוסן הלאומי שלנו. מחויבות הנשיא ביידן ברורה וחזקה, ביקורו בארץ לפני כחודשיים שיקף זאת. החתימה על הצהרת ירושלים המשותפת והסכם שיתוף פעולה טכנולוגי מדגימים את הבסיס האיתן של הקשרים. על אף שישנן מחלוקות בסוגיות שונות, ישראל עומדת על האינטרסים הביטחוניים שלה וממשל ארה"ב קשוב ומגיב לכך".