פגיעת אחד הקליעים ברכב
פגיעת אחד הקליעים ברכבצילום: דוברות מועצת שומרון

פיגוע ירי הבוקר (שני) באזור חאוורה: מחבלים ירו ממכונית חולפת לעבר רכב של נהג ישראלי שהיה בדרכו מביתו לעבודה.

הנהג לא נפגע כלל אך זוהו ארבע פגיעות קליעים ברכב. כוחות של צה"ל הוזעקו לאזור ובמקביל צוותי החירום של המועצה האזורית שומרון חברו לתושב, שהמשיך בנסיעה ולא עצר לאחר הירי, באזור אריאל.

מדובר צה"ל נמסר: ''התקבל דיווח על ירי מרכב חולף לעבר רכב ישראלי, בסמוך לכפר חווארה שנמצא בחטיבה המרחבית שומרון. אין נפגעים, נגרם נזק קל לרכב. נמצאו מספר תרמילים, הסריקות נמשכות".

ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן הגיב לפיגוע ואמר: "הממשלה מחכה לאסון הבא, כדי לפעול ולעקור את תשתית הטרור ברשות הפלסטינית. מזמן לא ראינו כל כך הרבה אירועי ירי סמוך לריכוזים אזרחיים, המשמעות היא החלשות ההרתעה ונשקים בכל מקום. אם מדינת ישראל לא תצא באופן מיידי למבצע חומת מגן 2 ברשות הפלסטינית, אנחנו סופרים ימים לאחור עד האסון הבא".

יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, הוסיף: "האינתיפאדה כבר כאן ובממשלה עוצמים עיניים וטומנים את הראש באדמה כאילו אין טרור שמרים את הראש. רק מאבק עיקש בטרור יביא לרגיעה, במקום הרפיסות של הממשלה שמביאה עוד טרור. בעזרת השם, ננצח בבחירות, נקים ממשלת ימין מלא מלא ונהיה בעלי הבית במדינה".

יו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ’: האם הממשלה תתעורר רק כשישפך פה דם? בני גנץ, אתה משחק רולטה רוסית עם חיי הילדים שלנו. ביטחון ושמירה על אזרחי ישראל זו המשימה הראשונה של המדינה. לפיד וגנץ בחרו לחזק את הרשות הפלסטינית והפקירו את אזרחי ישראל. נכשלתם, אנחנו נתקן''.

נזכיר כי לפני עשרה ימים אירע פיגוע ירי דומה: מחבלים פתחו באש מרכב חולף לעבר מכוניתו של ראש ישיבת תפוח הרב דוד אמיתי. הוא לא נפגע אך כתוצאה מהתנפצות חלון הרכב, התפזרו רסיסים ונוסע שהיה עימו ברכב נפגע באורח קל ופונה לבית חולים. נזק נגרם למכוניתו.

בתוך כך, הטרור ממשיך להשתולל גם בירושלים. שוטרים של משמר הגבול עצרו אמש גבר ערבי בן 17 בחשד שתקף באלימות צעיר יהודי סמוך לשער הכותנה בעיר העתיקה בירושלים.

היהודי נפצע באורח קל בפניו וסובל בין היתר מחתכים בפנים כתוצאה מבקבוק זכוכית ששבר הערבי על ראשו. חובשי מד"א העניקו טיפול רפואי לפצוע ופינו אותו לבית החולים שערי צדק בבירה.

כאמור, שוטרי מג"ב שהוזעקו למקום בסיוע והכוונה של תצפיתני מרכז השליטה של מרחב דוד (מבט 2000), עצרו חשוד (17) במעורבות במעשה והוא הועבר לחקירה בתחנת המשטרה. לפי אחד הדיווחים, היהודי הותקף על ידי ערבי שחבט עם מקל של מטאטא בכל חלקי גופו.