יעקב ברדוגו
יעקב ברדוגוצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

איש התקשורת יעקב ברדוגו התייחס היום (ראשון) למצב הפוליטי ברקע הסיבוב החמישי וכן חשף כי קיבל מספר הצעות לשריונים במפלגות שונות.

בראיון למגזין מאקו נשאל ברדוגו האם קיבל הצעת שריון מהליכוד וענה, "אני לא מדבר על החיים האישיים שלי, אבל אתה צריך להיות לא חכם אם אתה חושב שאין ארבע מפלגות שהציעו לי להצטרף אליהן בבחירות האלה. לא אחת – ארבע. אחת מהן לא מהאופוזיציה".

"זה לא מעניין אותי. הייתי בחיים הציבורים כמה וכמה פעמים, הייתי מספיק שנים בצד של ה-power כדי להבין את העוצמה ולדעת את המחירים. אני בחרתי להיות בצד של ה-influence, וברוך השם אני כנראה משפיע על החברה בישראל".

למרות שעזב את גל"צ ברדוגו שמשדר בערוץ 14 ובגלי ישראל סבור כי "האימפקט שלי היום הרבה יותר גדול. המפסידה הגדולה זה גלי צה"ל. היא התרסקה לחלוטין. אני חושב שאני מגיע היום למאות אלפים, בדיוק אותו דבר. בכל הארץ שומעים אותי".

על השאלה האם לשכת נתניהו מתדרכת אותו באופן קבוע הוא מגיב, "אני לועג לך על השאלה הזאת. הלשכה של נתניהו זה אפילו לא עשרה אחוז מהתדרוכים של הפוליטיקאים האחרים. אין גוף פוליטי וגוף עסקי במדינת ישראל שלא יושב איתי לשיחות. אני נפגש עם שרים, עם אלה שאני באמת מחשיב את דעתם".

ברדוגו נשאל האם נפגש לאחרונה עם איילת שקד וטען "לא אאשר ולא אכחיש". על הפגישה באוקטובר איתה הוא מגיב: "היא ביקשה את השיחה, דרך ביסמוט. היא אמרה את עמדותיה, ביקשה את בקשותיה, אמרתי את אשר אני חושב. איילת שקד שיקרה לציבור, שמתי לה את הדברים על השולחן. היא לא הצליחה להזיז אותי מדעתי כהוא זה, נהפוך הוא. אם לבה היה בימין אז, היא לא הייתה מגרדת היום את אחוז החסימה ומקוששת קולות. אם לבה היה בימין אז היא הייתה היום שרה בכירה".

לדבריו, "אני חושב שאם היא תרוץ עד הסוף, היא לא תעבור. ההתנהלות שלה מוזרה. היא ממשיכה להיות בממשלה עם רע"ם ולהגיד שהיא בימין. איילת היא דמות לא רלוונטית".

איילת שקד
צילום: Roy Alima/Flash90