תיעוד מחיסול מנהיג 'גוב האריות' בשכםדוברות המשטרה

תיעוד חדש, ממצלמת קסדה של אחד הלוחמים, מספק הצצה לפעילות צה"ל במסגרת חוסל המחבל ודיע חוח שעמד בראש ארגון הטרור "גוב האריות".

בפעילות של לוחמי הימ"מ, השב"כ, כוחות מג"ב וצה"ל פשטו לוחמים על דירת מסתור בקסבה של שכם ששימשה כמעבדה לייצור מטעני חבלה וחיסלו חמישה מחבלים.

בתיעוד, ניתן לראות את הלוחמים יוצאים מכלי הרכב לעבר היעד דרך רחובות הקסבה כשהם מגיבים תוך כדי לירי מחבלים לעברם.

מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן סיכם את הפעולה ואמר: "לוחמי הימ"מ בפעילות משותפת עם כוחות צבא והכוונה מדויקת של שירות הביטחון הכללי, סיכלו הלילה יעד מרכזי ופגעו בתשתית הטרור אשר ביצעה לאחרונה שורת פיגועים לעבר יעדים ישראלים. הודות לפעילות המהירה והנחושה של הלוחמים, שהתמודדו באומץ לב עם ירי החמושים שבוצע לעברם, הצליחו הכוחות לבצע את המשימה בהצלחה", הוסיף.

חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן (חד"ש-תע"ל) פרסמה היום (שלישי) הודעת תנחומים על המחבלים הפלסטינים שחוסלו הלילה בפעולת צה"ל בשכם, בהם גם מנהיג חוליית גוב האריות, ודיע אל-חוח.

"שכם נפרדת מהקדושים שלנו, העם הפלסטיני נפרד מהשהידים שלו", כתבה חברת הכנסת בשפה הערבית. "ככל שהכיבוש מסלים את פשעיו, ההתנגדות הסלימה", הוסיפה תומא סלימאן. "זה שיעור בסיסי בהיסטוריה של עמים".

כאמור, חמישה מחבלים חוסלו הלילה בפשיטה של כוחות צה''ל, שב"כ וימ''מ על מעבדה של התארגנות "גוב האריות" בשכם, ובין ההרוגים היה גם אחד ממנהיגיה, ודיע אל-חוח. במבצע השתתפו 140 לוחמים ישראלים.

דבריה של חברת הכנסת הערבייה עוררה סערה. ובימין הזהירו שוב מהקמת ממשלה שתישען על הרשימה המשותפת שבה היא חברת. ''תקראו ותפיצו את דברי הפרידה של עאידה תומא סלימאן מהטרוריסטים שחוסלו אתמול ע"י צה"ל. זה כל מה שעם ישראל צריך בשביל להצביע נכון, להצביע לימין'', אמר חבר הכנסת מיקי זוהר מהליכוד.

זוהר הדגיש כי ''כל ממשלה ישראלית שתסמוך על נבחרי הציבור של הרשימות הערביות סופה לכישלון. העם היהודי חייב לשמור על עצמו ועל מדינתו כי לנו אין מדינה אחרת''.

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הציונות הדתית) אמר כי ''אי אפשר להילחם בטרור כשמקימים ממשלה עם תומכי טרור. זה או ממשלה של לפיד-גנץ עם תומכי טרור או ממשלת ימין על מלא ל-4 שנים''.

שר הביטחון בני גנץ אמר כי ח"כ עאידה תומא-סלימאן מוכיחה שוב שלא ניתן לשלב את הרשימה המשותפת בממשלה ולא ניתן להישען עליהם להקמתה. "ביטחון ישראל קודם להרכבת קואליציה'', הדגיש גנץ. ''גאה בפעילות חיילי צה"ל וכוחות הביטחון שמונעים טרור. הם ימשיכו לקבל גיבוי מלא לפעולתם שנעשית באופן מקצועי ובשליחות הדרג המדיני. מתבייש בנבחרי ציבור שתומכים במחבלים ומוכנים לאפשר להם להמשיך ולשפוך את דמם של אזרחים ישראלים''.