
ראש ישיבת ההסדר בעיר שדרות, הרב דוד פנדל, השתתף בפגישת הרבנים עם ח"כ בצלאל סמוטריץ׳ שנערכה אמש (ראשון) בביתו של הרב חיים דרוקמן במרכז שפירא.
הרב פנדל סיפר לרדיו גלי ישראל: "הייתה פגישה מרתקת שעסקה נטו לטובת מדינת ישראל, ראיתי פוליטיקאי חד ומוכשר. ממשלת ימין זה לא מספיק, אנחנו רוצים ממשלה שתממש את מדיניות ומשילות הימין, זו ההזדמנות לבצע מדיניות לאומית ציונית. סמוטריץ׳ קיבל גיבוי".
רבני הציונות הדתית פרסמו הודעה בסיום פגישת העדכון שערכו אמש עם יו"ר מפלגת הציונות הדתית. "הרבנים קוראים ליו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' לעמוד באופן חד משמעי ובלתי מתפשר על הדרישה לתפקיד שר הביטחון כדי לחזק את בטחונה של מדינת ישראל, לחזק את רוח צה"ל, למנוע הקמת מדינה פלסטינית ולהסדיר את ההתיישבות ביהודה ושומרון", נאמר בהודעה.
עוד נכתב כי "הרבנים מבקשים לעמוד על דרישת המפלגה לתיקי החינוך והדתות וציינו כי יש חשיבות עליונה שהציונות הדתית תוביל את העשייה למען הזהות היהודית של המדינה ברוח תורת ארץ ישראל.
"הרבנים פנו בקריאה אישית לראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו להכיר בכוחה בערכה ובשותפותה של הציונות הדתית שזכתה לאמון של למעלה מחצי מיליון מצביעים וקיבלה 14 מנדטים", לשון ההודעה.
במהלך הישיבה, סמוטריץ' נתן לרבנים סקירה על התקדמות המשא ומתן הקואליציוני עם הליכוד, וביקש את תמיכתם לדרוש את תיקי הביטחון, החינוך והדתות.
נתניהו, לפי שעה, מסרב לתת לסמוטריץ' את משרד הביטחון, ובש"ס לא מקבלים את העובדה שמפלגת הציונות הדתית תשלוט במשרד הדתות.
בין הרבנים שהשתתפו בפגישה אצל הרב דרוקמן: הרב יעקב אריאל, הרב יהושע שפירא, הרב דוד דודקביץ, הרב חיים גנץ, הרב חננאל אתרוג, הרב שמעון כהן, הרב דוד חי הכהן, הרב דוד פנדל והרב יואל מנוביץ'.
ביממות האחרונות נועד סמוטריץ' עם שישה אלופים במיל' לקראת האפשרות שימונה לשר הביטחון הבא, ושמע את עצותיהם. בין האלופים: דן הראל ויפתח רון-טל. עם חלקם בדק יו"ר ''הציונות הדתית'' אפשרות שייכנסו לתפקיד מנכ"ל משרד הביטחון.
אתמול גם נועד יו"ר מפלגת הציונות הדתית עם יו"ר ש"ס אריה דרעי זאת בשל חילוקי הדעות במו''מ הקואליציוני. בצאתו מהבית של דרעי אמר סמוטריץ' לעיתונאים: "היתה פגישה מצוינת. לא ראשונה ולא אחרונה".
