שלמה קרעי
שלמה קרעיNoam Revkin Fenton/Flash90

על רקע הקשיים במגעים הקואליציוניים בין שותופות הקואליציה המסתמנת, טוען ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) כי תיקי האוצר, החוץ והביטחון צריכים להישאר בידי הליכוד.

"תיק הביטחון זה תיק שצריך להישאר במפלגת השלטון. גם האוצר והחוץ", אמר קרעי הבוקר בראיון לרדיו 'קול חי'.

לדבריו, "אי אפשר שנחלק גם את האוצר וגם הביטחון ובסוף הליכוד תהיה כמו עוד מפלגה בתוך הקואליציה. מה עם החינוך, מה עם המשפטים שסמוטריץ הבטיח שם רפורמה יסודית – למה הוא לא דורש את התיק הזה?"

הוא התייחס לקשיים במשא ומתן להרכבת ממשלה. "זה טבעו של משא ומתן שיש חילוקי דעות, כולם רוצים כלים לממש את ההבטחות לבוחר ולכן זה מתעכב. דווקא בגלל שכולם הבטיחו את אותן הבטחות כולם רוצים את אותם כלים לממש אותם".

באשר לרמיזות מצד ארה"ב נגד מינויו של ח"כ סמוטריץ' לשר הביטחון אמר כי "אף אחד לא מתערב לנו את מי למנות לשרים ועם מי להקים ממשלה. אנחנו מדינה ריבונית".

הוא הדגיש כי "בני גנץ הוא איש שמאל ואנחנו לא הולכים להקים איתו ממשלה. הוא לא יאפשר לנו לעשות שום דבר שיחזיר את הביטחון האישי".

"יש כאן אחריות כבדה על מנהיגינו להעיף את הממשלה הזו. אני מעריך שהמנהיגים האחראים שלנו יגיעו לעמק השווה לשביעות רצון כולם. החבורה הזו הייתה כתף אל כתף באופוזיציה שנה וחצי ולא נכנעה לפיתויים", הוסיף קרעי.

אשר לביקורת שנשמעה מצד ביטן, אמר קרעי: "אף אחד לא מאיים, ביטן ליכודניק והוא בסוף יקבל החלטה לטובת הליכוד. זה בסדר שאנשים כועסים אבל בסוף כל אחד יקבל את שלו ואנשים יפעלו לטובת מדינת ישראל".