
חברת הכנסת אורית סטרוק מסיעת הציונות הדתית מגיבה לקריאות של אנשי הליכוד להקים ממשלה חדשה בראשות בנימין נתניהו ולא לעכב את המגעים הקואליציוניים.
סטרוק הסבירה כי ''ממשלה מקימים כדי לשנות'' ונתנה כדוגמא את הדרישה של מפלגת הציונות הדתית לעצור את הכספים המועברים לרשות הפלסטינית ואת הדרישה להיאבק בהשתלטות הפלסטינית על שטחי C.
''אין בכל העולם ספר חוקים שבו כתוב: מי שרוצח יהודי יקבל כסף'', אמרה ח"כ סטרוק, ''רק לרשות הפלסטינית יש חוק אנטישמי כזה. אין טעם להקים ממשלה שתמשיך לגמגם מול רשות הרצח הזו, תימנע מלהגדיר אותה כאויב, ותאפשר לה להמשיך לשדוד את הארץ שלנו. על זה הוויכוח''.
כאמור, בליכוד נשמעים קולות המאשימים את יתר סיעות הימין בגרירת רגליים שמונעת הקמת ממשלה חדשה. ח"כ גלית דיסטל אטבריאן אמרה כי ''הנתק בין המציאות הארורה שקמנו אליה הבוקר לבין גישת הבוטיק הבררנית של סיעות הימין חייב להיפסק. היום. את הבוחרים שלנו לא מעניין איזה ג'וב מי מאיתנו יקבל, ובצדק. אי אפשר לקונן על מציאות ביטחונית קשה ואז לקחת את הזמן בקפדנות של אניני טעם מול בופה של ג'ובים. חלאס. ממשלה היום''.
מסר דומה נשמע מח"כ מיקי זוהר מהליכוד: ''אויבי ישראל מכים בנו שהם מזהים חולשה. עוד פיגוע רצחני. אזרחים נהרגים ונפצעים. עם ישראל מצפה מאיתנו להחזיר את השקט לרחובות וכל הויכוחים על תיק כזה או אחר הם טעות שעוד נשלם עליה. חלאס, המדינה בוערת''.
ח"כ שלמה קרעי מהליכוד אמר כי ''המשימה העיקרית שלנו כעת היא החזרת הביטחון והגאווה הלאומית. אסור לגרור רגליים יותר במשחקי משא ומתן''.
יו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' קרא לבנימין נתניהו, יו"ר הליכוד, להקים לאלתר את הממשלה החדשה, ואמר בעקבות פיגוע הטרור הכפול בירושלים: ''הטרור הערבי הרצחני מתדפק על דלתנו, חייבים להקים ממשלה לאומית מיד. אני קורא לראש הממשלה המיועד נתניהו לכנס את ראשי הסיעות כדי להגיע להסכמות, ולהקים באופן מידי ממשלת ימין שתעשה שינוי אמיתי ותחזיר את הביטחון לאזרחי ישראל''.
