
ראש עיריית ירושלים משה ליאון נשא היום (ראשון) דברים בועידת החינוך הלאומית של מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא שמתקיימת בבנייני האומה בירושלים.
"מערכת החינוך בירושלים מונה כ-לוש מאות אלף תלמידים, בתוכה, מערכת החינוך הציונית דתית שהיא הגדולה והאיכותית ביותר בישראל. אנחנו משקיעים רבות בחיזוק החינוך הציוני-דתי מתוך תפיסה שהדור הצעיר הגדל כאן, הוא העתיד של ירושלים. כמעט מידי שנה, נפתח מוסד ציוני דתי בירושלים. השנה פתחנו בפסגת זאב את ישיבת שפ"ע, שתצמח ותחזק את השכונה".
ראש העיר הזכיר למשתתפים: "רק לאחרונה, סיכמנו על שדרוג משכנה של ישיבת נתיב מאיר. הישיבה תעבור לשכונת חומת שמואל ונבנה בה קריה מתקדמת ורחבת ידיים".
ליאון התייחס למעורבות ההורים בחינוך הילדים ואמר כי "המעורבות ההורית היא חלק בלתי נפרד מהתהליך החינוכי. הקדשנו יחידה לטיפוח מעורבות הורית במינהל החינוך של ירושלים. אנחנו מעצימים, מנחים, ומעשירים את ההורים, כדי שהם ירגישו בטוחים יותר בתפקידם כמחנכים. השפעה של מחנך מתעצמת כשהוא רואה את עצמו כ-אב לתלמידיו. תפקידנו כהורים הוא לנצל את ההשפעה הזאת, לחינוך היקרים לנו".