נתניהו, גולדקנופף וגפני
נתניהו, גולדקנופף וגפניצילום: Yonatan Sindel/Flash90. חיים טוויטו. ערוץ 7 ופלאש90

האם בסוף השבוע האחרון נרשמה פריצת דרך במשא ומתן הקואליציוני בין הליכוד ליהדות התורה? תלוי איזה יומון חסידי קראתם הבוקר.

עיתון 'המודיע' המזוהה יותר עם חסידות גור בהנהגת יו"ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף טוען כי במהלך סוף השבוע האחרון נרשמה התקדמות במשא ומתן הקואליציוני.

העיתון אמנם מחדד ואומר כי בנושאים המהותיים כחוק הגיוס ושאר ענייני הדת וצרכי הציבור החרדי עדיין קיימים חילוקי דעות, אך בסוגיית התפקידים משתמע כי חלה התקדמות.

מנגד עמיתו החסידי 'המבשר' המזוהה עם ח"כ מאיר פרוש ממשיך בקו המלחמתי נגד הליכוד וטוען כי "להתנהלות תמוהה", כלשונו של צוות המשא ומתן של הליכוד.

תחת הכותרת "הליכוד חייב להתאמץ לקראת דרישות יהדות התורה", טוען 'המבשר' כי "אין מדובר בדרישות המושתתות על פוליטיקה שניתן 'לסחור' בהן באמצעות שיח פוליטי.

"איננו מצביעי ליכוד. יהדות התורה היא הסיעה הכי אורתודוכסית שקיימת בכנסת, עם אידיאולוגיה, עם עקרונות ברורים ויצוקים ולפיכך היא לא תסטה מעמדותיה".

בדבריו התייחס ברמיזה לסוגיית התפקידים שעדיין לא פתורה. "כדי ליישם את האידיאולוגיה ואת העקרונות בנושאים המהותיים, כדי להתמודד עם האתגרים לשמם הם נשלחו לכנסת, יהדות התורה צריכה גם כלים. אך לצערנו לפי שעה הליכוד מסרב להפנים זאת".