איתמר בן גביר בהדלקת נרות עם בני הזוג נתניהו
איתמר בן גביר בהדלקת נרות עם בני הזוג נתניהוצילום: דוברות

נחשפים פרטים חדשים מההסכם הקואליציוני בין הליכוד למפלגת עוצמה יהודית, כאלו שעשויים לשמח את אנשי הימין בנצי גופשטיין, ברוך מרזל וד"ר מיכאל בן ארי.

ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו הסכים לדרישת השר לביטחון לאומי המיועד איתמר בן גביר לבטל את סעיף 7א בחוק יסוד הכנסת, המונע התמודדות לכנסת ממי שמסית לגזענות או שולל את קיומה של ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית.

לפי ההסכם, יבוצע תיקון חקיקה שבמסגרתו יבוטל סעיף 7א הקובע כי רשימת מועמדים לא תשתתף בבחירות לכנסת ולא יהיה אדם מועמד בבחירות לכנסת, אם יש במטרותיה או במעשיה של הרשימה או במעשיו של האדם, לרבות בהתבטאויותיו, במפורש או במשתמע - שלילת קיומה של המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית ו/או הסתה לגזענות.

מדובר באותו סעיף שעליו הסתמך בג"ץ כאשר פסל את המועמדות לכנסת של מקורבי בן גביר, מרזל, גופשטיין ובן ארי. בעוצמה יהודית מסבירים כי עד היום לא נפסלו תומכי טרור וגזענים שאינם יהודים, ולכן לטענתם אין שום צורך בסעיף הזה שמופעל תמיד רק על יהודים.

הפרסום על ביטול סעיף 7א עורר מחאה בשמאל. ''ברכות לארגון החמאס שביבי פותח להם את הדלת להיבחר לכנסת ישראל. ביבי מכר גם את הציונות'', אמרה שרת התחבורה היוצאת מרב מיכאלי. ח"כ מירב בן ארי מיש עתיד כתבה בטוויטר: ''ממשלת ימין מלא-מלא. פחחחחחחחחחחחחחחחח''.

לפי ההסכם בין הליכוד לעוצמה יהודית, ח"כ בן גביר יכהן גם כממלא מקום יו"ר ועדת שרים לענייני חקיקה. "כפי שהבטחנו לציבור עשינו הכל כדי להקים ממשלת ימין מלא-מלא שתחזיר את המשילות והגאווה לעם ישראל, ותיתן גב לחיילים והשוטרים במאבקם החשוב'', אמר בן גביר.

''סמלי מאוד שדווקא בחג החנוכה שמסמל את הפצת האור, אנו מקימים ממשלת ימין כדי לממש את ההבטחות שלנו למען הבוחרים, למען החיילים השוטרים הלוחמים שלנו - ולמען כל עם ישראל", הוסיף בן גביר שיכהן כשר לביטחון לאומי.