השרה לשירות לאומי אורית סטרוק ביקרה במכללה ירושלים המפעילה תוכנית המשלבת שנתיים שירות לאומי ותואר B.ed בחינוך בארבע שנים ובמימון מלגת לימודים מלאה.
השרה נפגשה עם 19 בנות שירות בתוכנית הפועלת השנה במכללה ירושלים והתעניינה בהכשרה המקצועית אותן הבנות מקבלות מהלימודים האקדמיים ושילובם בשטח בתפקידי השירות בתקני החינוך השונים באזור ירושלים והסביבה.
סטרוק סיפרה שעשתה שירות לאומי במגדל העמק וחוותה בעצמה עד כמה היה חסר ההכשרה המקצועית ומשכך היא מתכוונת לבחון ולהעצים הצעות שיתנו לבנות השירות את הדרך לשלב בין הכשרה מקצועית לשירות.
נשיא המכללה, פרופסור עלי מרצבך אמר כי המטרה של מכללה ירושלים הינה להכשיר את המורים והמורות לחנך את הדור הבא בעם ישראל. עוד ציין, כי "התוכנית המשלבת שירות לאומי ותואר עתידה לשלש את עצמה בשנה הבאה וכי המכללה עושה את ההכנות הנדרשות על מנת שזה יקרה. החל מהכשרת דירות שירות מפנקות והתאמת הקורסים הרלוונטיים על מנת שבנות השירות יקבלו את ההכשרה המיטבית לצד כלים מקצועיים ליישום כבר בשנת השירות".
דוד פלבר, מנהל אגף שירות לאומי תיאום ובקרה במשרד החינוך אמר במפגש, כי המודל הייחודי של השירות לאומי בשילוב תואר מייצר שירות לאומי הרבה יותר איכותי. "להבדיל מהנורמה בו בנות שירות מקבלות עשרה ימי הכשרה בלבד, בתוכנית במכללה ירושלים הן מקבלות כלים מעשיים תוך כדי בלימודים האקדמיים והכשרה ברמה הרבה יותר מקצועית". הרווח בתוכנית הוא לבנות ולכל הגופים העוסקים בחינוך. למערכת החינוך המקבלת כח אדם מוכשר ומיומן הרבה יותר וכמובן לבנות שעושות שירות לאומי משמעותי יותר לצד חיסכון של שנתיים ומימון הלימודים".
הרב צבי במברגר, מנכ"ל עמינדב הודה למכללה ירושלים על קבלת הפנים החמה ואמר כי "מה שמצעיד את מדינת ישראל הוא חדשנות. תוכנית שירות לאומי בשילוב תואר הוא חדשני בצורה משמעותית ויסחוב את המערכת כולה כלפי מעלה להשתדרג".
במפגש ציינו בכירים מהרשות לשירות לאומי אזרחי מחקרים המראים שככל שההכשרה תגדל כך הפריון מהשירות לאומי יגדל.
למעשה ציינו אותם בכירים, הפריון ממורה או תומכת הוראה שנמצאת במסלול שירות לאומי בשילוב תואר הינו פי שניים ממתנדבת שנמצאת במסלול רגיל של שירות לאומי בבית ספר. מדובר ברווח נטו לבית הספר ומערכת החינוך.