ירון זליכה
ירון זליכהצילום: Tomer Neuberg/Flash90

החשב הכללי במשרד האוצר לשעבר פרופסור ירון זליכה התייחס הערב (רביעי) לאזהרות של כלכלנים מפני פגיעה כלכלית בישראל בעקבות הרפורמות המשפטיות.

"הדברים הללו מופרזים מאוד", אמר זליכה ברדיו 'קול חי'. "דירוג האשראי הוא הערכת הסיכון שמייחסות חברות הדירוג לסיכוי שממשלת ישראל לא תפרע את חובותיה, אבל מכיוון שהחוב של הממשלה נמוך יחסית הסיכוי הוא אפסי והסיכון לדירוג האשראי לא משמעותי. ההערכות שנשמעו מערבבות בין עמדות כלכליות לעמדות פוליטיות".

על המדיניות הכלכלית שהממשלה נוקטת אמר: "ראש הממשלה ושר האוצר נכנסו ברוח רעננה מחדשת שצריך לברך עליה. שינוי ראשון זה ההחלטה להקפיא את התשומות שבאחריות הממשלה בניגוד לזו הקודמת שרק ליבתה את האינפלציה. וגם הכוונה לשבור את כוחם של המונופולים ובעיקר היבואנים הבלעדיים".

זליכה התייחס גם לנושא הגברת התחרות: "הממשלה תצטרך הרבה שכל, נחישות ועוצמה. החסמים נבנו לאורך שנים וצריך פעולה רחבה של הממשלה שאליה יצטרפו הפחתת מכסים וביטול מכסות ייבוא ואכיפת חוקי התחרות"