
הפרקליטות החליטה לסגור את החקירה נגד ח"כ עופר כסיף שבחודש אוגוסט האחרון הפגין סמוך לקבר שמואל הנביא בירושלים וקרא לערבים שהיו במקום: "אני מבטיח לכם שאנחנו ממשיכים במאבק נגד הכיבוש ונגד המלוכלכים האלה וביחד ננצח".
מיד לאחר הדברים תקפו פעילי שמאל ופלסטינים יהודי שהניף דגל ישראל בסמוך.
בהודעה ששיגרה פרקליטות המדינה לארגון "בצלמו" נכתב כי "המשנה לפרקליט המדינה (תפקידים מיוחדים) אלון אלטמן, החליט שלא להורות על פתיחה בחקירה פלילית בהעדר תשתית לביסוס חשד בפלילים אשר תצדיק פתיחה בחקירה".
עוד נאמר בהודעה כי "אין בדבריו של חה"כ, כפי שאלו מובאים בתיעוד המצולם, כל אינדיקציה פוזיטיבית לכך שח"כ כסיף מתייחס ליהודים באומרו כי ימשיך במאבק נגד כל "המלוכלכים האלה". חה"כ כסיף, נראה במהלך דבריו אלו, מחווה ידו לאחור. ברם, לא ידוע כלפי מי מחווה ידו, ומהי זהותם. זאת ועוד, חה"כ כסיף ממשיך ואומר כי "זה לא מאבק בין יהודים לערבים, זה מאבק בין אלה שנלחמים לצדק, לבין אלה שעושים פשע. זה המאבק ואנחנו נמשיך להילחם לצד הצדק נגד הפושעים". מכאן עולה שדבריו מכוונים למי שלשיטתו מבצע פשע. לפיכך, לא עולה כי דבריו מופנים כלפי מוצא לאומי-אתני ספציפי כדרישת החוק, ומשכך לא עולים כדי 'גזענות'".
עוד צויין כי "לא נמצאה בדבריו של חה"כ כסיף, אינדיקציה כלשהי לקריאה לאלימות. לא זו אף זו, חה"כ כסיף, נשמע אומר למאזיניו "תתעלמו מהם, הם לא שווים את היחס", בהתייחסו לאותם אלו שקודם לכן, הצביע לעברם ושנשמעים קוראים לעברו קריאות גנאי. משמעות הדברים היא כי לא זו בלבד שחה"כ אינו משלהב למעשה אלימות כי אם קורא להתעלמות. משכך, דומה כי דבריו אינם עולים כדי עבירה של הסתה לאלימות".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "מדובר בהחלטה גזענית הזויה ומקוממת שמתירה את דם היהודים. לו ח"כ יהודי היה אומר דבר דומה על ערבים כל המדינה הייתה סוערת והוא היה מועמד לדין מזמן אבל לפגוע ביהודים תמיד מותר. הדבר מוכיח את האכיפה הבררנית שקיימת בפרקליטות כבר שנים. אנחנו כמובן לא נוותר ונגיש ערעור".