
צרות מבית: חבר הכנסת דוד ביטן מהליכוד תוקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו ודורש ממנו למצוא תפקיד ראוי לחברו ח"כ דוד אמסלם שנותר מחוץ לממשלה.
"מגיע לאמסלם לקבל תפקיד. עם כל הכבוד לנתניהו, אם הוא לא יתן לו - הוא ישלם מחיר פוליטי וציבורי", אמר ביטן בראיון לגלי צה"ל.
בליכוד הודו באחרונה כי נתניהו מתקשה להגיע לעמק השווה עם אמסלם לאחר שפגע בו במהלך הקמת הממשלה.
נתניהו היה מעוניין שאמסלם יתמנה לשר במשרד המשפטים עם אחריות לענף מסויים ברפורמה במערכת המשפט אך השר יריב לוין אינו מעוניין בכך. למרות בקשות של ראש הממשלה, לוין לא היה מוכן להגדיר תחומי אחריות עבור אמסלם, מה שאותת לחבר הכנסת כי לא מדובר בכוונה רצינית.
בנוסף, גורמים בליכוד אמרו כי אמסלם גם מעריך שהכוונה למנות את ח"כ משה סעדה לסגן שר המשפטים, הופך את ההצעה שהוצעה לו ללא רלוונטית.
על פי דיווחים לאמסלם הוצע תפקיד משולב של השר לשיתוף פעולה אזורי, השר המקשר בין הממשלה לכנסת ושר במשרד המשפטים בעל תחומי פעולה וסמכויות. לפי שעה נראה שאף אחד מהצדדים אינו מאמין שההצעה הזו תצא אל הפועל.