סערה ברשת פרצה לאחר שמשתמש טוויטר סיפר היום (שני) כי סירב לקיים ארוחת צהריים במסעדה, רק כי אחד המשתתפים ביקש לקיים את הארוחה במסעדה כשרה.
"לראשונה בחיי סרבתי היום לארוחת צהריים שבה אחד המשתתפים ביקש שתהיה במסעדה כשרה", הוא כתב בחשבון הטוויטר שלו. "הזמנתי אותם במקום לקפה אצלי במשרד. מצטער, לא יכול יותר. הפרדת הדת מהמדינה היא ערך עליון אצלי ולא ייתכן שהוא תמיד יהיה בנחיתות לערכים של אחרים".
"אין לי שום בעיה עם האדם", הוסיף. "יש לי בעיה עם המסעדה שנדרשת ומקבלת את מונופול הכשרות הרבני שהוא גוף פורמלי של מדינת ישראל. האקט שלי הוא לגבי מימון המסעדה שמשתמשת בשירותי מונופול מושחתים של המדינה".
מאוחר יותר משתמש הטוויטר מחק את הציוץ, אך הסערה לא שככה. "חברים, זהו לקפל הכל. אין ברירה", השיבה לו אחת הגולשות בטוויטר. "תסגרו את התנ"ך, את בתי הכנסת, את הישיבות. זהו סוגרים את הדת. עברנו הרבה תלאות, אבל כזה דבר? זה שבר אותי סופית. אין עוד טעם להמשיך. קדימה כולם לזרוק את הכיפה ויאללה לקיבוץ".
משתמש אחר השיב לו: "בתור חילוני אני שחושב שכדאי שתפריד בין האישי לציבורי. אם מישהו שאכפת לך ממנו מבקש להתחשב - לך לקראתו. במקום להיות דושבג ולהפיל עליו באופן אישי את הכעס (המוצדק) שלך על הדמוגרפיה והפוליטיקה".
"קצת מנותק", כתב לו משתמש אחר. "מבין את הערך שלך להפריד דת ומדינה, תומך ומאמין בזה מאוד ואמן ונגיע לזה. אבל בחייאת יש אנשים שמאמינים לא מבין מה הבעיה לכבד אותם, אם יהודי אמריקאי היה מבקש ממך לשבת במסעדה עם תעודת כשרות שם היית מסרב?".
"יכול להיות שאם זה היה יהודי אמריקאי הייתי מתנהג אחרת", הוא ענה לו. "למה? לא יודע - כי מרגיש לי נכון. כי אני רוצה לחיות בעולם ערכים שבו אני יכול להיות גמיש ולהתאים את עצמי לסיטואציה. לפעמים להתעקש ולפעמים לוותר. כאשר בצד השני יש קבעון מחשבתי, מוחלט ודטרמיניסטי אני משתדל להתרחק ממנו".
בתוך כך, בשבוע שעבר אורי קרמן, חבר בצוות ההיגוי של "הפורום החילוני", פרסם מאמר דעה בעיתון "הארץ" בו קרא לחבריו לרכוש רק יין שאיננו כשר. קרמן רואה במעשה זה "מלחמה באפליה" שלטענתו קיימת בהלכה. "דיני הכשרות של היין הם בעצם אפליה נגדי כחילוני, ואני לא מוכן לממן זאת. זה נראה לי מתבקש", כתב בעיתון "הארץ".
"יצור יין כשר כרוך באפליה ובגזענות", הוא טען. "האפליה והגזענות נמצאות בכשרות של מזון באופן כללי. אם 'גוי' הדליק את האש לבישול, המאכל לא כשר. אם 'גוי' חלב את הפרה, מוצרי החלב לא כשרים. האפליה היא חלק מדיני הכשרות, ומקורה ברצון למנוע 'התבוללות' בין ה'גויים' בגלות. אבל דיני הכשרות של היין מחמירים יותר, וגזעניים יותר, וחלקנו משתפים אתם פעולה ואף מממנים אותם".
לדבריו, "בעלי יקבים רבים בוחרים בכשרות מסיבות כלכליות. ואת זה בדיוק יש לשנות. בימים של ממשלה לאומנית פונדמנטליסטית שמתכננת להתיר אפליה בחוק, נשמעות הצהרות נגד עסקים שמפלים על רקע דתי, אתני או מגדרי. כל חותמת כשרות על בקבוק יין צועקת: אני מוצר מפלה. ואם המוצר מפלה, הרי שהיצרן מפלה".