
שליח חדשות 13 לזירת האסון בטורקיה, יוסף ישראל, מספר לערוץ 7 על ההיערכות למבצע ההצלה תחת גל קור קשה במיוחד.
"בנקודת הזמן הזו הטורקים עדיין רחוקים מלהצליח לאמוד את ממדי האסון", אומר ישראלי ומציין כי אמנם עד כה האומדן עומד על כ-5,000 הרוגים בטורקיה ובסוריה יחד, אך "מעריכים שישנם עוד רבים מאוד מתחת ההריסות".
"אנחנו כבר ביממה השנייה וככל שעובר הזמן הסיכויים למצוא ניצולים הולכים ופוחתים ומה שמכביד עוד יותר הוא מזג האוויר הקשה. הקור מאוד קיצוני, סביב אפס מעלות בלילה, מה שמאוד מקשה על החילוץ וגם על הסיכויים של מי שנמצא מתחת להריסות ושרד את הקריסה ויתקשה לשרוד את הקור הכבד. זה מימד נוסף שצריך לזכור".
ישראל מספר על התארגנות המשלחות הרבות שהגיעו מרחבי העולם ומבחינת העולם מדובר במכפיל כוח מבחינת הטורקים בדרך לחלץ במהירות המירבית כמה שיותר אנשים כי "חלון הזמן לאתר ניצולים הולך ונסגר".
כחלק מהמשלחת הישראלית גם משלחת מתנדבי זק"א וכל קבוצת מתנדבים תורמת מניסיונה ומתחום הידע הייחודי לה על מנת לאפשר לצוותים הטורקיים להשלים את השלב הראשון של פינוי הנפגעים ובהמשך יוכלו לעבור למלאכת פינוי ההריסות.
לפי שעה, הוא אומר, לא ידוע למשרד החוץ על ישראלים מנותקי קשר או נפגעים באסון.
