זירת ירי בארה"ב. אילוסטרציה
זירת ירי בארה"ב. אילוסטרציהiStock

שוב פגיעה ביהודי בארה"ב: אדם שיצא מתפילת שחרית בבית כנסת בשכונת פיקו-רוברטסון בלוס אנג'לס, בה מתגוררת אוכלוסיה חרדית גדולה, נורה אתמול (רביעי) ונפצע באופן בינוני.

ג'ף לי, דובר משטרת לוס אנג'לס, סיפר ל"Forward" כי התוקף היה ממוצא אסייתי, וכאשר היהודי עשה את דרכו למכוניתו לאחר התפילה, עצר התוקף עם מכוניתו בסמוך לאיש, ירה בו פעמיים ונמלט ברכב.

הרב יוסי איילפורט, נשיא ארגון "מגן עם", הוסיף בראיון לאתר Jewish Journal כי "התוקף היה ממוצא אסייתי, אדם בגיל העמידה עם זקן. הוא ירה ביהודי פעמיים בעת שזה עשה את דרכו למכוניתו. הפצוע אושפז במצב בינוני אך שוחרר לאחר מכן מבית החולים. למרות שהקורבן היהודי חבש כיפה בזמן התקרית, המשטרה אינה חוקרת את התקרית כפשע שנאה על רקע אנטישמי בשלב הזה".

ארגון "הליגה נגד השמצה" פרסם הודעת גינוי לתקרית הירי. "אנו נחרדים מהירי בגבר יהודי שעזב את טקס התפילה בשכונת פיקו-רוברטסון בלוס אנג'לס היום. אנו אסירי תודה שמצבו של הקורבן יציב. החשוד עדיין חופשי וארגון 'הליגה נגד השמצה' בלוס אנג'לס עוקב מקרוב אחר החקירה, כולל החקירה של משטרת לוס אנג'לס. אנו נספק עדכונים ככל שנלמד יותר".

החשוד עדיין לא נלכד, ועל פי דיווחים נמלט במכונית הונדה אפורה ממקום הירי. המניע למעשה עדיין לא נקבע.