
בטקס חגיגי הונחה אתמול (שלישי) אבן הפינה לבית קק"ל למצוינות בבית שאן. הטקס התקיים במעמד ראש העיר ז'קי לוי, יו"ר קק"ל יפעת עובדיה-לוסקי, רב העיר יוסף לסרי, חברי מועצת העיר, ההנהלה הבכירה של הקרן הקיימת ועיריית בית שאן, אנשי חינוך ובעלי תפקידים נוספים.
המרכז הרב תחומי למצוינות מוקם במתחם המקיפים של רשת אורט, ויכלול תקציב משמעותי נוסף לתפעול בעשור הקרוב. מועד הפתיחה המשוער הוא תחילת 2024. המקום יהיה בגודל של 1000 מ"ר ויכלול פינות לימוד, כיתות מחשב, פינת קפה ופנאי, לובי ענק ואודיטוריום.
בתי קק"ל למצוינות, פרויקט דגל חברתי-חינוכי של קרן קימת לישראל, קם במטרה לצמצם פערים בין המרכז לפריפריה ולטובת מתן הזדמנות שווה לכל תלמיד ותלמידה בישראל להגיע לעתיד טוב יותר. במסגרת הפרויקט מוקמים בימים אלו כתשעה מרכזי מורשת בערים נבחרות בפריפריה. המרכזים הינם מרחבים רב-תחומיים שפועלים במסגרת החינוך הבלתי פורמאלי והפורמלי.
בתי קק"ל למצוינות הינם פלטפורמה בעלת סביבת לימוד יזמית ומעוררת השראה עבור בני הנוער – דור ה-Z המהיר והדיגיטלי, התכנים המועברים בהם נקבעים בשיתוף עמם במטרה להעניק להם כישורי חיים ומיומנויות המאה ה-21 הרלוונטיים לעידן המודרני ביחד עם חינוך לערכים ציוניים.
בבית קק"ל למצוינות יקבלו בני הנוער של בית שאן תגבור לימודי במקצועות הליבה – אנגלית, מתמטיקה, מדעים וטכנולוגיה, ברמות של 4-5 יחידות ויותר וכן מגוון קורסים טכנולוגיים: מדעי המחשב, סייבר, בניית אתרים ועוד, שייתנו לבני הנוער כלים נוספים להצלחה. בנוסף ילמדו בני הנוער קורסים בתחומי ידיעת הארץ, מנהיגות, העצמה, קיימות וסביבה.
יושבת ראש קק"ל יפעת עובדיה-לוסקי אמרה במהלך הטקס: "בית שאן מספרת סיפור ישראלי. של חיבור בין היסטוריה עתיקה, מאבק יהודי על עצמאות וכמובן קליטת עלייה והתיישבות ציונית. קק"ל, עוד מימי ראשית הציונות, שמה לה למטרה לפתח את הארץ. בפיתוח הקרקע, בקליטת עלייה ובצמצום פערים. והאתגרים האלו לא הסתיימו. לכן אנחנו כאן. בית קק"ל למצוינות שאנחנו חונכים כאן היום מקפל בתוכו את כל המרכיבים של סיפור ציוני מופלא – מקום בו בני הנוער מקבלים כלים ומיומנויות להתפתח בהם. אין כלי משמעותי מזה לצמצום פערים. הבית הזה יבנה את היסודות לשגשוג עתידי של העיר בית שאן. אני מתכוונת להמשיך את הפרויקט הזה בעוד ערים נוספות. להעצים אותו ולהרחיב אותו. באמת שזהו פרויקט לאומי מרגש".
ראש העיר ז'קי לוי אשר קידם את הפרויקט בשנים האחרונות מול הנהלת הקרן הקיימת לישראל אמר כי "לקרן הקיימת לישראל יש תפקיד חשוב לא רק בבניין הארץ ושמירה על הסביבה אלא גם בפיתוח דור העתיד של מדינת ישראל. זוהי בשורה חברתית וחינוכית משמעותית וחשובה במעלה אשר מצטרפת לשורה של צעדים ותכניות שקידמנו בשנים האחרונות והביאו לקפיצה משמעותית בהישגי מערכת החינוך בעיר יחד עם חינוך למנהיגות ומצוינות בקרב בני הנוער שלנו. מהבית הזה יצאו מנהיגי העתיד של ישראל בכל התחומים".