הרמטכ"ל, שר הביטחון, ראש הממשלה ושר האוצר וצוותיהם לאחר הפגישה
הרמטכ"ל, שר הביטחון, ראש הממשלה ושר האוצר וצוותיהם לאחר הפגישהצילום: ללא קרדיט

לאחר עבודת מטה מעמיקה הוסכם הלילה (חמישי) על תכנית רב שנתית למערכת הביטחון ולצה"ל במסגרת תקציב המדינה.

במסגרת ההסכם יוסדרו נושאים הקשורים לשירות החובה, התעצמות והתחמשות צבא הגנה לישראל, מודל שירות הקבע, שכר אנשי הקבע והפנסיות.

מדובר בתכנית רב שנתית ראשונה מאז 2015 שמאפשרת לצבא ולמדינה להערך לקראת האתגרים הצפויים בשנים הקרובות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר: "זהו הישג חשוב לביטחון ישראל ולכלכלת ישראל, תכנית רב-שנתית שתעצים את צה"ל ותבטיח יציבות והתעצמות של צבא ההגנה לישראל. אני מברך את שר האוצר, שר הביטחון, הרמטכ"ל וצוותיהם".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: "התפקיד הראשון של ממשלת ישראל הוא לדאוג לבטחונם של אזרחי ישראל וזה מה שעמד לנגד עיניי בדיוני התקציב עם משרד הביטחון. התוכנית הרב שנתית היא בשורה גדולה לצה"ל למשרד הביטחון ולמדינת ישראל. התוכנית תאפשר בעזרת ה׳ לצבא הגנה לישראל לשמור על חוסנה ועוצמתה של מדינת ישראל ולהיערך לאתגרי הביטחון השונים. אני מודה לראש הממשלה, לשר הביטחון, לרמטכ"ל, למנכ"ל משרד הביטחון ולראש אגף התקציבים במשרד האוצר וסגניו על עבודה אחראית ומקצועית ארוכה שהביאה לסגירת ההסכם הלילה".

שר הביטחון יואב גלנט: "מברך על סיכום התקציב הרב שנתי המאפשר את קידום הביטחון בתקופה עתירת אתגרים וסיכונים. התקציב יאפשר לצה"ל ולמשרד הביטחון להערך אל מול האיומים הניצבים בפנינו ולשמר את כח האדם האיכותי לו אנו זקוקים. מברך את הרמטכ"ל ומנכ"ל משרד הביטחון ומודה לראש הממשלה ולשר האוצר על השותפות".

הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי אמר: "התקציב שסוכם יאפשר לצה"ל לתכנן ולממש תוכנית רב שנתית מותאמת לאתגרי הביטחון בשנים הקרובות, לצד היכולת לשמר כוח אדם איכותי, בדגש על מערכי הלחימה והקבע הצעיר".