מאיר אטינגר
מאיר אטינגרצילום: אלירן אהרון

תושב השומרון מאיר אטינגר נעצר לפני ימים אחדים לאחר שתועד כשהוא מתווכח עם חיילים סמוך ליצהר וטען כי הותקף במעצר ע"י אחד הסוהרים שאף הפיל אותו לרצפה.

בדיון בבקשה להאריך את מעצרו בבית המשפט סיפר: "ביקשתי להכניס לתא ספר אותו הבאתי עימי, הסוהר סרב. לאחר מכן, הגיע מפקד בכיר יותר וגם ממנו ביקשתי להכניס את הספר וסורבתי. הסוהר כעס שפניתי למפקד שלו, הכניס אותי לחדר ודרש ממני לעשות חיפוש בהפשטה מלאה. הוא דרך לי על הרגל, סובב לי את האוזן, הפיל אותי לרצפה, משך לי בבגדים ואיים כי יכה אותי באגרופים וישלח אותי לבית חולים".

אטינגר סיפר עוד כי לאחר התקיפה אמר לו הסוהר כי אין טעם שיגיש תלונה על מעשיו כיוון שלדבריו – "שב"ס נמצא מעל בג"ץ".

בעקבות האירוע פנה עו"ד אלעדי ויזל מארגון חוננו למשטרה והגיש תלונה על תקיפתו של אטינגר. בנוסף דרש לתפוס את המצלמות מבית המעצר במגרש הרוסים אשר תיעדו את האירוע.

עו"ד משה פולסקי המייצג את אטינגר תקף את השב"ס ואמר: "מדובר בפשע בחסות החוק. הדבר אינו מתקבל על הדעת, כי עצור, שלטעמנו כלל לא היה מקום להורות על המשך מעצרו, יותקף באלימות ע"י אנשי שב"ס. אין לנו אלא ציין את דברי בית המשפט העליון כי: 'כתלי בית הסוהר אינם 'חור שחור נורמטיבי', שמעבר לחומותיו אין זכויות ואין מגן. נהפוך הוא, האסיר – אשר לו כמובן חובות התנהגות במאסר – נתון במשמורתה של המדינה, והיא נושאת לגביו באחריות מוגברת'. מדינה ישראל כשלה פעמיים. הן בהוראה על מעצרו של מרשי, והן בכך שאפשרה לו להיות קרבן לאלימות מצידו של סוהר אלים שמקומו מאחורי סורג ובריח ולא בתור סוהר אלא בתור אסיר".