ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיב על הדו"ח של סוכנות דירוג האשראי מודיס׳ שהזהיר כי הרפורמה המשפטית עלולה להביא להפחתת דירוג האשראי של מדינת ישראל.
לדברי בנט, הדו''ח מאשר כי הממשלה שהוביל יחד עם לפיד וליברמן ''חיזקה את כלכלת ישראל, הקטינה את הגירעון בצורה מהירה מהצפוי והעבירה רפורמות כלכליות משמעותיות. ככה פועלת ממשלה טובה''.
''הורשנו למר נתניהו וסמוטריץ׳ כלכלה חזקה, צומחת ובריאה. הורשנו כלכלה ישראלית כל כך חזקה עד שנדרש מאמץ יוצא דופן כדי להרוס אותה. אני קורא למר נתניהו וסמוטריץ׳ לעשות כל פעולה על מנת שלא להרוס את הכלכלה'', הוסיף בנט.
כאמור, חברת דירוג האשראי הבינלאומית מודיס, אחת משלוש הגדולות בעולם, הוציאה אמש (שלישי) אזהרה בנוגע להשלכות הכלכליות של הרפורמה המשפטית: "הרפורמות המוצעות עלולות להחליש את המוסדות ולהשפיע לרעה על פרופיל האשראי של המדינה".
"בטווח הארוך יותר, שינויים במערכת המשפט עלולים לפגוע גם בפוטנציאל הצמיחה הכלכלי החזק של ישראל ולהעלות את סיכונים הגיאופוליטיים", נכתב.
"איננו צופים כי לרפורמות תהיה השפעה כלכלית מהותית בטווח הקצר. עם זאת, תנודתיות המטבע, אשר התגברה מאז חשיפת הרפורמות, עלולה להאט את הירידה הצפויה בלחצים האינפלציוניים. אי ודאות כלכלית גדולה יותר יכולה גם לעכב החלטות השקעה. יתרה מכך, אם הרפורמה תחליש באופן ניכר את האטרקטיביות של ישראל כיעד השקעה, הדבר עלול להכביד על פוטנציאל הצמיחה של המדינה, ובסופו של דבר גם לשנות את השקפתנו על החוזק הכלכלי של המדינה'', נאמר בדו''ח של מודיס'.