חבר הכנסת ניסים ואטורי מבהיר כי אין מדובר בעצירה מוחלטת של מהלכי החקיקה לתיקון מערכת המשפט, אלא הפסקה לצורכי הידברות "כדי לשמור על עם ישראל".

"הגענו למחוזות ממש קשים", אומר חבר הכנסת ואטורי בעמדת השידור של ערוץ 7. "זה רק מוכיח עד כמה הרפורמה חשובה". לדבריו התחושה הקשה בימין מתחדדת ולפיה קולו של מצביע ימין שווה פחות מקולו של מצביע שמאל. "עכשיו זה בולט כי מתברר עד כמה המערכות מוטות לצד אחד".

"כנראה עשינו טעות בשיווק הדברים ובהסברה של הנושא. הרפורמה מביאה לאיזון בוועדה לבחירת שופטים ואנשים התייחסו לכך כאילו גנבו את עולמם ולא כך הם פני הדברים. זו הטעות שלנו בהסברה ובדרך", אומר ואטורי הסבור כי יש לחשב מסלול מחדש ולהידבר עם חלקים באופוזיציה המביעים תמיכה עקרונית בחלקים מהרפורמה.

"אנחנו צריכים להגיע להסכמה רחבה גם בגלל הסיטואציה וגם בגלל מה שקורה סביבנו בהיבט הביטחוני. יש דברים חשובים יותר לטפל בהם", הוא אומר אך שב וקובע שהרפורמה חשובה אך יש להעביר אותה לא כרפורמה כוללת אלא כחקיקת חוקים בזה אחר זה. "אני בעד הרפורמה אבל יש דרכים אחרות לקדם אותה ונעשה את זה", הוא מדגיש. "אני לא חושב שנעצור. לעת הזו נבחרנו".

באשר לפיטוריו של שר הביטחון, יואב גלנט, אומר חבר הכנסת ואטורי כי לא מדובר רק בהשמעת קול שונה מזה של ראש הממשלה, שכן גלנט כינס את מסיבת העיתונאים בעוד ראש הממשלה בחו"ל ולאחר הבנה ביניהם שלאחר שובו יתכנסו השניים ויתאמו את צעדיהם. "יש כאן שבירת כללים. אנחנו בממשלת ימין וצריך לדעת להתנהל כליכודניק". עוד הוא מעיר כי לטעמו אין מישהו כנתניהו שבכוחו למשוך את הימין כולו למהלך של הידברות והסכמה מול האופוזיציה.