הוונדליזם בבני ברק
הוונדליזם בבני ברקצילום: טנא תקשורת

מוסדות לימוד של הזרם הממלכתי דתי לחינוך מיוחד הושחתו בבני ברק ונגרם להם נזק כבד. הוונדליזם בוצע על פי החשד על ידי גורמים פרטיים מאחד המוסדות בעיר בניסיון להשתלט על הקרקעות.

הראשון שהושחת וניזוק הוא גן ברחוב הרב מימון שמיועד לתלמידים על הרצף האוטוסיטי. גם בית ספר 'עציון' הושחת ונגרם נזק לגינת המשחקים שנבנתה במימון פרטי של הורי התלמידים בעלות של מיליון וחצי שקלים.

עיריית בני ברק התנערה מהוונדליזם והבטיחה מיד אחרי החג לשפץ את הנזקים: "הפעולות שבוצעו ע"י גורמים שונים שלא באישור העירייה, נעשו במחטף בחסות החג. מיד לאחר החג גורמי האכיפה בעיריית בני ברק יחזירו את המצב לקדמותו".

אירינה וולין, אמה של מיקה בת ה-13 הלומדת שנה חמישית בבית הספר ממ"ד "עציון" בבני ברק, אמרה: "מדובר בחרפה של ממש. רק לפני פחות משנה ראש העיר רובנשטיין היה פה באירוע מקסים ומרגש של חנוכת גינת משחקים מונגשת שנבנתה בזכות תרומות של הורים והרבה אנשים טובים ועכשיו הוא לא עונה לנו ונעלם. הגינה הזו היא אוויר לנשימה עבור הילדים שלנו. מדובר בגזרה של כבשת הרש - ככה לא מתנהגים בני אדם. לא הגיוני להקצות חלק מהשטח של ביה"ס לטובת עמותות או חסידויות אחרות. עסקני העיירייה פוגעים פגיעה אנושה בתלמידים עם מוגבלות. זו מבחינתי בושה וחרפה".

יעקב וידר, חבר מועצת העיר בני ברק ויו"ר סיעת הליכוד מסר: "אין כמעט יום שאני לא מקבל פניות מתושבים שמתלוננים על גזילת קרקעות ציבוריות, גינות, גנים ושטחים ירוקים בעיר, ושלתחושתם נכסי הציבור בבני ברק הפכו בחסותם של עסקני עיריית בני ברק לנכסים פרטיים של המקורבים. אני אמשיך לעשות הכל כדי לעצור את השוד מהציבור - מגיע לתושבי בני ברק עירייה שמשרתת אותם ולא גוזלת מהם".

אודי טנא, יו"ר הפורום הדתי לאומי בבני ברק מסר כי: "מציאות בה יורקים בפרצופם של תלמידי החינוך המיוחד מהזרם הממלכתי דתי היא לעג לרש ומצביעה על אובדן דרך של עסקני העירייה. לא ניתן יד לפגוע בתלמידים היקרים האלה. אנו נפנה להנהלת משרד החינוך כדי להשיב את הסדר על כנו. תלמידי בני ברק לא יהיו הפקר".