טקס הדלקת המשואות
טקס הדלקת המשואותצילום: Yonatan Sindel/Flash90

מפיקי טקס הדלקת המשואות שייערך מחר (שלישי) בערב יום העצמאות בהר הרצל, מתכוננים למחאה מצד מתנגדי הרפורמה המשפטית שינסו לשבש את הטקס הממלכתי לפתיחת חגיגות העצמאות ה-75 למדינת ישראל.

בפרוטוקול הרשמי של הטקס נכלל טקסט שייאמר במקרה של "הפרעה לטקס".

לפי החלטת הבמאי, יגידו הקריינים: "קהל נכבד, אנו מתנצלים על ההפרעה. טקס המשואות הוא טקס ממלכתי ומאחד ויישאר כזה גם בעת מחלוקת. נשוב לקיים את הטקס בהקדם, אנא הישארו במקומותיכם".

עוד לפני תחילת הטקס יגידו הקריינים "קהל נכבד, טקס המשואות הוא טקס ממלכתי, ללא קריאות ביניים וללא הפרעות. לא תתאפשר הנפת שלטים או שימוש באביזרי הפגנה או רעש. השנה גם אתם חלק מהטקס, על כיסא הישיבה מחכה מקל אור שיידלק במגוון צבעים במהלך הטקס. ברגע המתאים תתבקשו להניפו מצד לצד לפי ההנחיות שיינתנו לכם - ואל תשכחו לחייך".

בחדשות 12 דווח כי שרת התחבורה מירי רגב, המופקדת על הפקת הטקס, הנחתה את הבמאי להשתמש בקלטת הגיבוי של החזרה הגנרלית של הטקס, במקרה של מחאה שתשפיע על מהלכו.

גורמים שמעורים בהפקת הטקס דיווחו שאחת ההנחיות שדוברו בחדרי הדיונים לקראת הטקס, היא שאם המצלמה לוכדת בעדשתה שלט מחאה, חולצת מחאה או כיתוב מסוים שיש לו ניחוח פוליטי או מחאתי - הבמאי של הטקס יצטרך לעבור מיד למצלמה אחרת, שמתעדת מקום אחר בקהל או ברחבה. המשמעות היא שגם אם יהיה איזשהו ביטוי מחאתי בטקס המשואות, ההנחיה של רגב היא לא להראות אותו. אם הוא איכשהו בטעות נכנס לפריים - צריך לעבור לפריים אחר.

כזכור, ראש האופוזיציה יאיר לפיד יחרים את טקס הדלקת המשואות וייעדר ממנו. בפוסט בפייסבוק הוא הסביר: "אני לא רוצה לשנוא אף אחד, אני רק לא משתתף בשידורי תעמולה ממשלתיים".