
כלי תקשורת ערביים דיווחו לפנות בוקר (רביעי) כי הושג הסכם על הפסקת אש בין ישראל לפלגים הפלסטיניים. בג'יהאד האסלאמי אישרו את הדיווח וציינו כי הסכם הפסקת האש נכנס לתוקפו מהשעה 4:00 לפנות בוקר.
מקור בפלגים הפלסטיניים אמר לרשת אל-ג'זירה כי הפסקת האש נכנסה לתוקף לתוקף בו-זמנית ו"מותנית במחויבות של שני הצדדים".
בצה"ל עדכנו הבוקר כי בתום הערכת מצב ובהמשך להנחיות פיקוד העורף, הוחלט על שגרה מלאה בעורף. בסיום הערכת מצב הוחלט לקיים היום את הלימודים ביישובי עוטף עזה כסדרם.
לפני כן תקפו מטוסי קרב של צה"ל מתחם ששימש כמחנה אימונים בארגון הטרור חמאס ומוצב צבאי של הארגון ובו מחסן אמצעי לחימה, אתר לייצור אמצעי לחימה ומתחם אימונים של הארגון.
במקביל, נתקפו שני אתרים לייצור אמצעי לחימה המשמשים את מטה הייצור של ארגון הטרור חמאס, מפעל בטון המשמש לבניית תשתיות של הארגון, מוצב צבאי של המערך הימי של חמאס ומנהרה תת-קרקעית שמשמשת את הארגון בדרום הרצועה.

מדובר צה"ל נמסר כי התקיפה הנרחבת בוצעה בתגובה לירי 44 רקטות לעבר עוטף עזה ושדרות, והיא מהווה פגיעה ביכולת ההתעצמות וההתחמשות של חמאס.
"ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה והוא זה שישלם את מחיר ההפרות הביטחוניות נגד מדינת ישראל", נמסר.
מעט לאחר השעה 02:00, החל צה"ל בסיבוב נוסף של תקיפות ברצועה. דובר צה"ל מסר כי מטוסי ומסוקי קרב תקפו מתחם צבאי ששימש כמחנה אימונים לפעילי מערך הייצור של ארגון הטרור חמאס, מחסן אמצעי לחימה ושני מתחמים צבאיים של הארגון.
במקביל, נתקף מחנה צבאי של ארגון הטרור חמאס ומוצב צבאי של המערך הימי של הארגון. כמו כן, נתקפה מנהרה תת-קרקעית.
בתוך כך נמשכו המטחים לעבר עוטף עזה, ואזעקות צבע אדום נשמעו מספר פעמים במרחב. סמוך לשעה 02:30 נשמעו אזעקות גם באזור אשקלון.
אחת הרקטות ששוגרו לעבר האזור פגעה בחצר בית בקיבוץ בחוף אשקלון. לא היו נפגעים, אך נזק נגרם לבית ולרכב.
יש לציין כי מתחילת כהונת הממשלה נורו לעבר ישראל כמאה רקטות מרצועת עזה אל מול שלוש בלבד בחמשת החודשים האחרונים שלפני תחילת כהונתה.
בהסלמה הנוכחית נורו, על פי צה"ל, 104 רקטות משטח עזה. מערכת כיפת ברזל יירטה 24 רקטות בלבד. 48 רקטות התפוצצו בשטחים פתוחים בעוטף עזה ועוד כ-25 נפלו בים או בשטח עזה.
אמש הציגה מערכת הביטחון לראש הממשלה בנימין נתניהו כמה חלופות לתגובה על מטח הרקטות לעוטף עזה. גורם ביטחוני אמר כי בישראל אין רצון להיגרר למערכה נרחבת אולם כי "צפויה תגובה נרחבת מבדרך כלל, וייתכן כי האירוע יימשך יותר מיממה".
בחדשות 13 דווח כי המצרים מנסים לתווך בין הצדדים, כך שבתמורה להחזרת גופתו של השייח' ח'דר עדנאן מישראל למשפחתו בשטחים - הג'יהאד האיסלאמי יספוג את התגובה הישראלית ויסכים להפסקת אש בחצות הלילה.
בהערכת המצב שכינס ראש הממשלה נתניהו במחנה צה"ל בגלילות, בהשתתפות שר הביטחון גלנט הצמרת הביטחונית, נעדר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. השר בן גביר דרש מנתניהו להשתתף בישיבה כדי ''להפסיק את מדיניות ההכלה'' אך בסופו של דבר בן גביר שמע על הדיון הביטחוני בכלי התקשורת ולא נכח בו.
מנהיגי חמאס והג'יהאד האיסלמי ברצועה ירדו לבונקרים מחשש לניסיון ישראלי לחסל אותם. ''סיימתי מספר הערכות מצב מבצעיות בעקבות ירי הרקטות מרצועת עזה'', אמר שר הביטחון גלנט והבטיח: ''מערכת הביטחון תפעל בנחישות ובעוצמה אל מול כל מי שמנסה לפגוע באזרחי ישראל''.
בתגובה לירי הרקטות, ראש עיריית שדרות אלון דוידי אמר כי "הגיע הזמן להפסיק עם מכבסת המילים. אם יש מטרות ברורות וידועות, יש לפעול ולטפל בהן".
עוד אמר דוידי: "22 רקטות נורו לשדרות וליישובי העוטף במטרה לרצוח אזרחים ישראלים, אי אפשר להמשיך עם האיפוק. אני שוב קורא לראש הממשלה, לשר הביטחון ולקבינט לחסל את ראשי החמאס והג'יהאד. אנחנו פועלים במקומות הרבה יותר רחוקים, אבל קילומטר מכאן לא עושים מספיק כדי למנוע את הירי לעבר שדרות והעוטף והניסיון לרצוח ישראלים".
יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח"כ עודד פורר, התייחס לירי הרקטות לעבר הדרום והאשים: "נתניהו החזיר את ישראל למעמד של מדינה הנתונה לחסדיו של ארגון טרור - ברצותו מוריד את תושבי הדרום למקלטים וברצותו משחרר.
''העיקר שנתניהו, בן גביר וסמוטריץ' נתנו חסינות לראשי החמאס, מזרימים להם כסף ומפחדים לפעול באופן יזום נגד הטרור'', אמר פורר. ''מחזק את תושבי עוטף עזה ומאחל החלמה מהירה לפצועים".
כזכור, צה"ל תקף בירי ארטילרי ברצועה בעקבות ירי הרקטות הבוקר, וכעבור זמן קצר נשמעה אזעקת צבע אדום בשדרות, איבים וניר עם, ולפחות 22 רקטות שוגרו מעזה לכיוון העוטף, כאשר ארבע מהן יורטו ו-16 נפלו בשטח פתוח.
בשדרות זוהתה נפילה אחת לפחות, ובאתר בניה בו פגעה רקטה מדווחים צוותי מד"א על פצוע קשה מרסיסים, נתין זר כבן 25, ושני עובדים זרים נוספים נפצעו באורח קל ופונו לבית החולים ברזילי באשקלון. בנוסף נפצעו באורח קל גבר כבן 75 ואישה בת 49 לאחר שמעדו ונחבלו בדרך למרחב המוגן.
ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר נפתלי בנט תקף את ממשלת נתניהו בעקבות ירי הרקטות מרצועת עזה ואמר כי ''ביום אחד תחת ממשלת נתניהו האויב בעזה ירה עלינו יותר רקטות מאשר בשנה שלמה תחת הממשלה בראשותי. זה אינו מקרי. הובלתי מדיניות ביטחונית תקיפה ואילו נתניהו מוביל בלבול וחולשה''.
ראש הממשלה לשעבר האשים כי ''ממשלת נתניהו 'הכילה' רקטות מלבנון, סוריה ועזה, אז מה הפלא שהאויב ממשיך לירות. על הממשלה להתעשת כבר היום, לעשות את עבודתה ולהשיב את הביטחון שאבד לאזרחי ישראל''.
