עמית בכר (שני משמאל) ועמיתיו בכנס "אחים לנשק"
עמית בכר (שני משמאל) ועמיתיו בכנס "אחים לנשק"צילום: דוברות

היו"ר הזמני של לשכת עורכי הדין עמית בכר, שמתמודד בבחירות לראשות הלשכה שייערכו בחודש הבא, השתתף שלשום (שני) בכנס של ארגון ''אחים לנשק'' המוביל את הפגנות השמאל בחודשים האחרונים.

יחד עם עו"ד בכר השתתפו בכנס עו"ד נדב ויסמן, עו"ד בתאל וולנטיין בלאיש-סולטניק ועו"ד ליאור שפירא.

ב"אחים לנשק" טוענים כי תוצאות הבחירות ללשכת עורכי הדין ישפיעו על הצביון הדמוקרטי של מדינת ישראל. בכר שידוע בעמדותיו הנחרצות נגד רפורמת המשפט ניפגש עם חברי הארגון בתל אביב ולפי ההזמנה לאירוע שוחח עימם "על עתיד השלכה, המדינה והדמוקרטיה הישראלית וכיצד אנו כעורכי דין יכולים לעצור את התוכנית להשתלטות על הוועדה לבחירת שופטים".

צילום: דוברות
חברי תנועת "אחים לנשק" חוסמים את כביש 1 בשער הגיא
צילום: דב גזית

המשנה ליושב ראש לשכת עורכי הדין עו"ד יצחק נטוביץ' שיגר מכתב חריף ליושב ראש הלשכה הזמני עו"ד בכר בעקבות המפגש עם פעילי השמאל. במכתבו כותב עו"ד נטוביץ' ראש רשימת "יוזמה - ציונות משפטית" המתמודדת ללשכת עורכי הדין: ''אני מצר לראות שבחרת להמשיך את דרכו הפגומה של עו"ד אבי חימי, בניסיון לקושש קולות של עורכי דין מהשמאל".

"כראש לשכה", כותב עו"ד נטוביץ' לעו"ד בכר, "אתה אמור לייצג את כלל חברי הלשכה, אולם אתה נוטל חלק מוביל במחאות נגד הרפורמה המשפטית, שמסתבר לכולם שאלו לא רק מחאות נגד הרפורמה אלא נגד הממשלה ונגד היות המדינה מדינה יהודית ודמוקרטית, ובכך הופך את הלשכה לגוף פוליטי. אתה יודע שחלק ניכר מחברי הלשכה תומכים בשינויים במערכת המשפט ובמערכת אכיפת החוק בהיקף כזה או אחר. חברים למקצוע, אשר בחרו את מקצועם מתוך רחשי כבוד למוסדות השלטון ולשלוש הרשויות, סולדים מהתארגנויות קיצוניות המלבות שינאה ופילוג בעם. אולם אתה מחזק את אותם אלו הקוראים במעשיהם תגר על שלטון חוק ויוצאים ללבות שינאה בין חלקי העם בפעילות כמו כניסה הפגנתית לבני ברק על מנת להתעמת עם תושביה החרדים".

עו"ד יצחק נטוביץ'
צילום: חופשי

במכתבו תקף עו"ד נטוביץ': "לאלו אתה הולך להרצות? לקבוצת שמאל קיצונית 'אחים לנשק' שמנכסת את צה"ל לאג'נדה הפוליטית של השמאל קיצוני? לצערי, אתה חוזר על הטעויות שעשה קודמך עו"ד חימי, עת הפך את הלשכה ללשכה פוליטית בעלת גוון אחד בלבד. להערכתי יש בהתנהגותך פזילה לפוליטיקה הארצית, שכה רצית להצטרף אליה לפני מספר שנים".

עו"ד נטוביץ' מבקש מעו"ד בכר "להפסיק את ההשתתפות הפעילה שלך כיו"ר הלשכה בהפגנות נגד הממשלה ובעידוד גופים ואישים בהתנגדות לממשלה. מי כמוך יודע שרוב חברי המועצה הצביעו למועמדים לראשות הזמנית של הלשכה, שדעותיהם אינן כדעתך. ככול ותמשיך את התנהלותך הנ"ל, נפעל להחלפתך ע"י הצבעה במועצה וכמו כן נעשה ככול יכולתנו שלא תבחר לראשות הלשכה. באם תיבחר חס וחלילה זו תהיה סופה של הלשכה כגוף סטטוטורי משפיע, והפוליטיקאים בצדק רב, יבטלו את חוק הלשכה ויהפכו אותה גוף מקצועי וולונטרי כמו לשכת רואי החשבון".