תא מעצר. אילוסטרציה
תא מעצר. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

בית משפט השלום בחדרה דחה את בקשת שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל להאריך את מעצרם של חייל צה"ל ושלושה עצורים נוספים, והורה על שחרורם למעצר בית. העצורים נחקרו בחשד למעורבות בקטטה עם ערבים בעיר חדרה לפני כחודש וחצי.

תחילה שירות הביטחון הכללי הוציא צו חריג נגד העצורים ומנע מהם לפגוש מספר ימים את עורכי דינם. לטענת העצורים הם נחקרו בשב"כ בתנאים קשים.

עו"ד אסף גונן המייצג חלק מהחשודים הגיב להחלטת בית המשפט ואמר: "טוב עשה בית המשפט השלום בחדרה שהורה על שחרור כל החשודים ממעצר. מדובר באנשים נורמטיביים ביניהם חייל בשירות סדיר אשר שהו במעצר מזה כמעט שבועיים בתנאים קשים מאוד ובלתי פרופורציונליים לעבירות בהן הוחשדו".

עו"ד אברהם סופר, המייצג גם הוא בתיק מטעם חוננו, הוסיף: "מדובר על מעצר מיותר וממושך. אנו שמחים כי בית המשפט קיבל את טענותינו אשר הוצגו כבר בתחילת החקירה. לחשודים ובהם החייל נגרמו נזקים חמורים כתוצאה מהמעצר. זו דוגמא מובהקת לתיק בו החקירה בקול תרועה רמה ומסתיים בקול ענות חלושה. החייל החשוד נעצר לשווא ויתר החשודים נגרמו נזקים כספיים משמעותיים בשל מעצרם. המשטרה והשב"כ ניהלו את החקירה בעצלתיים, ברשלנות ומתוך הנחה כי בית המשפט ייעתר לבקשות הארכת המעצר שלהם עוד ועוד. לשמחתנו בית המשפט דחה את בקשת המשטרה והשב"כ והורה לשחרר את מרשיי בתנאים מגבילים. אנו נוסיף לעקוב אחר עד לסגירתו המלאה".