
הישראלים הוציאו 40.9 מיליארד שקלים בכרטיסי אשראי בחודש מאי, כך על פי נתוני שב"א (שרותי בנק אוטומטיים) שפורסמו ביממה האחרונה.
מדובר בעלייה של 9.2% לעומת חודש אפריל - ועלייה של 7.2% לעומת מאי בשנה שעברה. העלייה נובעת גם מכך שהישראלים מבצעים יותר עסקאות מקוונות.
במקביל נשבר שיא בהוצאות הישראלים באשראי באונליין בחודש אחד - 23.94 מיליארד שקלים. היקף הרכישות בעסקאות פיזיות עמד על 16.9 מיליארד שקלים, עלייה בשיעור של 6.5% לעומת אשתקד.
סמנכ"לית חברת שבא, טלי הולנברג התייחסה לנתונים: "בחודש מאי חזר המשק הישראלי למגמה של צמיחה בהוצאות בכרטיסי אשראי. מהנתונים עולה שאנו רואים בצורה ברורה הסטה של הציבור הישראלי לשימוש בכרטיסי אשראי על חשבון השימוש באמצעי התשלום האחרים שקיימים לרשותו כמו מזומן והמחאות. הגידול בהוצאות לעומת אשתקד נרשם בכל ענפי הצריכה המרכזיים של המשק".