
חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד תומך במועמדות של עו"ד אפי נוה לתפקיד יו"ר לשכת עורכי הדין.
בוארון אמר לגלי צה''ל: "אני לא מעריץ של אפי נוה, אבל הוא מבין שצריך תיקון במערכת המשפט ועמית בכר לא. עמית בכר עמד על במה יחד עם שקמה ברסלר והשמאל הקיצוני האנרכיסטי ששורף את המדינה".
לדברי בארון, גם אם דבק רבב במעשיו של נוה, בחירה בו היא צורך השעה, ''עמית בכר מתנגד לכל תיקון וכורך את עצמו בקיצוניים".
נוה עצמו פרסם סרטון בצהריים (ג'), בעיצומו של יום הבחירות ללשכת עורכי הדין, שבו הפציר בעורכי הדין להגיע לקלפיות: "זה צמוד מאוד, הניצחון מתקרב. מי שלא יוצא להצביע- נותן את הקול שלו לבכר. צאו עכשיו להצביע ואנחנו מנצחים''.
חבר הכנסת גדעון סער מהמחנה הממלכתי התייצב לצידו של עו"ד עמית בכר המתמודד היום לראשות לשכת עורכי הדין. סער אמר: "מאחל הצלחה רבה היום לעמית בכר ולחבריו לרשימת 'תקווה ללשכה'". הבחירות היום הן חלק מהמערכה על ערכי היסוד של מדינת ישראל. קורא לחברי עורכי הדין להצביע לעמית בכר לראשות הלשכה ול'תקווה ללשכה' למועצה הארצית''.
ח''כ קארין אלהרר מיש עתיד קרא לעורכי הדין להצביע לבכר: "בימים שבשגרה הבחירות ללשכת עורכי הדין הן מאוד מקצועיות ונישתיות שמתעסקות בעיקר בנושאים הקשורים בקידומם של עורכי דין בלבד. השנה מדובר בבחירות גורליות ממש. בימים שבהם מדינת ישראל מצויה תחת איום של פגיעה בדמוקרטיה, יש חשיבות לשמור על בחירתם של שופטים מקצועיים ובלתי תלויים בגורמים פוליטיים''.
"לכן, אני קוראת לכם לצאת להצביע לעמית בכר כראש לשכת עורכי הדין ובסיעת 'לתכלית ראויה'. כך נבטיח מינויים של נציגים ליבראלים ודמוקרטים בוועדה למינוי שופטים. תצביעו ותשפיעו'', ביקשה אלהרר.
גם סיעת יש עתיד הודיעה על תמיכתה במועמדות של עמית בכר לתפקיד יו"ר לשכת עורכי הדין. "בימים בהם הדמוקרטיה הישראלית נמצאת בסכנה ממשית וההפיכה המשטרית מרחפת ומאיימת להחריב את הערכים הליברליים ומנגנוני האיזונים ובלמים עליהם בנויה המדינה, החליטו חברי סיעת יש עתיד בעלי זכות ההצבעה, לתמוך בעמית בכר כמועמד לראשות לשכת עורכי הדין", אמרו במפלגה.
ב"יש עתיד" תקפו את המועמדות של אפי נוה: ''לא ייתכן שעורכי דין שנלחמים יום יום על צדק ומוסר יבחרו באדם שהורשע בפלילים ומעליו עננה שחורה. אנו מאמינים כי עו"ד בכר יקדם ערכים ליברליים ויעשה הכל במאבק לשמירה על הדמוקרטיה הישראלית''.
יו"ר מפלגת העבודה ח"כ מרב מיכאלי צייצה בטוויטר: ''בהצלחה לעמית בכר בבחירות הכל כך חשובות ללשכת עורכי הדין הבוקר, לכו להצביע''.
