
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ מגיב לארועי השבת ומציין כי מאז הפיגוע הרצחני ליד עלי נרשמו למעלה מ-150 ארועי טרור ערבי של זריקות אבנים ובקבוקי תבערה לעבר יהודים.
"מערכת הבטחון לא מפעילה יד קשה נגד האירועים האלו ובכך מאפשרת להם להתגבר ולסכן חיי יהודים. עמדת ההתיישבות ברורה ולפיה מי שמוסמך לפעול להגנת המדינה הם רק חיילי צה"ל וכוחות הבטחון ולא אף אחד אחר. פעולות עצמאיות פסולות ואסורות והנהגת ההתיישבות הוקיעה אותן תמיד".
גנץ מתייחס לאירועי השבת ליד הישוב עטרת, "מאז יום חמישי התפרעו מאות ערבים בכביש חוצה בנימין וחסמו אותו במשך שעות באין מפריע מספר פעמים כשהם מיידים אבנים ואף יורים זיקוקים ובהמשך אש חיה לעבר חיילים ומתיישבים. ברשתות החברתיות הערביות קראו במהלך היממה האחרונה לערביי רמאללה להגיע בהמוניהם ולפגוע ביהודים, התרעתי בפני הצבא וביקשתי להביא כוחות גדולים אך זה לא קרה", אמר גנץ.
"בצהרי השבת אכן הגיעו שוב מאות פורעים והתכוונו לתקוף יהודים במקום. הצבא לא נערך בהתאמה ומתיישבים הגיעו כדי לסייע בהגנה מפני הפורעים הערבים, חלקם פעלו באופן פסול ולא מקובל מכל וכל. במהלך ההתפרעויות שרפו ערבים כלי רכב של כוחות הבטחון, ידו אבנים, הציתו צמיגים, ירו זיקוקים ופגעו ביהודים וחיילים".
"כפי שציינתי, הארוע הזה יכול היה להימנע אם במהלך חמישי ושישי הצבא היה מעביר לפורעים הערבים מסר של משילות ולא מסר של הכלה. אני מגנה את מי שבשבוע כזה בוחר לתקוף את מתיישבי בנימין ויהודה ושומרון - אזרחים חלוצים נאמנים למדינה ונותן כביכול תירוצים והסברים להתגברות הטרור הערבי. משימת הצבא היא להביא לביטחון ולשמירה על חיי אזרחי המדינה ומצופה שכך יהיה", דברי גנץ.
