
פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, התייחס בשבתרבות בבאר שבע לדברי השופטים על סעיף השוחד בתיק 4000, מתח עליהם ביקורת חריפה ותקף.
"מדובר בתקלה חסרת תקדים שאירעה בבית המשפט. זה ממש פיגוע". לדבריו, "השופטים שוחחו עם הנוכחים בחדר במשך רבע שעה, לא יותר, ופנו לנציגת התביעה ואמרו לה 'תשמעי, אנחנו חושבים שבשלב הזה יהיה לכם קושי להוכיח את עבירת השוחד בתיק 4000'. זו התחלה חמורה ומחפירה, תקלה חמורה ביותר".
בריאיון ל"פגוש את העיתונות" ואמר "זה אכן נדיר ביותר ותקלה חמורה ביותר - אולי החמורה ביותר שפגשתי בבית המשפט. שלושה שופטים שדנים בתיק הכי חשוב שנוהל אי פעם במדינה, שטובי המומחים, ותיקי המערכת בראשות היועץ הממשלתי לממשלה, כל בכירי המערכת בפרקליטות ובייעוץ, ובכירי החוקרים, יושבים שלוש שנים כדי לגבש תיק מקל לרבות בתחום השוחד. הם מגבשים את התיק הזה ואז זה מגיע לבית המשפט. השופטים עדיין לא שמעו חלק מהעדים. השופטים לא יכולים לגבש איזושהי הערכה או המלצה - הם לא שמעו שום טיעון ולא ביקשו תגובה".
לשאלה האם הוא תומך בעסקת טיעון אמר "עוד לא היה תיק חוץ מדמיאניוק ואייכמן שלא תמכתי בנסיבות מסויימות בהסדר טיעון. אם יהיה כתוב בהסדר הטעון מה שצריך להיות כתוב בו, אתמוך. בנימין נתניהו יצא לשנות את שיטת משטר במדינה בניגוד להשקפתו ובניגוד למה שידע כל הציבור שיצא להצביע, כדי לאפשר לו ולחבריו למסמס את ההליך הפלילי נגדו.
זה דבר חמור ביותר כי זה הופך את ניגוד העניינים הקולוסאלי שבו הוא נמצא כבר כמה שנים, כי יש להניח שכל דבר מושפע מהאינטרסים שלו במשפט. הוא לא מאמין במה שלוין מריץ, אבל מינה אותו בידיעה מוחלטת במה שהוא מתכוון לעשות – זה דבר פסול, ואני לא יודע מדוע לא עוסקים בזה. במשך ארבע מערכות בחירות, נתניהו פועל בניגוד עניינים משווע ואיש לא בולם אותו".
