ביידן ונתניהו
ביידן ונתניהוצילום: רויטרס

ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לצאת לעצרת הכללית של האו"ם ולשאת שם נאום בין ראש השנה ליום כיפור, כך מדווח העיתון "ישראל היום".

בעבר, נתניהו פגש בשולי העצרת מנהיגים רבים ובכללם נשיאי ארה"ב, וקיימת אפשרות שגם הפעם ישמש המפגש כהזדמנות לשיחה המיוחלת בינו לבין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן.

עם זאת, בשלב מוקדם זה עדיין לא נקבעה תוכנית הביקור ועדיין לא החלו תיאומים בין הלשכות למפגש אפשרי.

אמש תקף ביידן בחריפות ובאופן יוצא דופן את ממשלת ישראל בראיון לרשת CNN. "לנתניהו יש את הממשלה הקיצונית ביותר שאני זוכר אי פעם - ואני מכיר את ישראל מאז ימי גולדה".

הוא יצא גם באופן מרומז נגד השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר וטען כי "שרים שאומרים 'אנחנו יכולים להתיישב בכל מקום שנרצה' הם חלק מהבעיה".

הנשיא האמריקני התחמק מהשאלה האם בכוונתו להזמין בקרוב את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו לבית הלבן. הוא ציין שהנשיא הרצוג הוזמן ויגיע לוושינגטון בקרוב. "הנשיא הישראלי עומד להגיע לכאן. ביבי, אני חושב, מנסה לפתוח את הבעיות הקיימות בקואליציה שלו. אני מקווה שהוא ימשיך בכיוון של מתינות בכל הנוגע לשינוי בתי המשפט".