חבר הכנסת צבי סוכות (הציונות הדתית) התייחס בראיון לערוץ 7 לאתגר הביטחוני בפניו נמצאת הממשלה עם גל הטרור הקשה הפוקד את ישראל בכלל ואת יהודה ושומרון בפרט.
לאחר הבעת ההזדהות עם כאבן של המשפחות ותפילה להחלמת הפצועים הדגיש סוכות כי האירועים אכן מתרחשים במשמרת של הממשלה הנוכחית והטיפול מצוי אך ורק באחריותה.
"לא הבטחנו למגר את הטרור", אמר סוכות הקובע כי "במציאות בה ההסתה הפלשתינית גואה, מאות אלפי כלי נשק פזורים ברחבי יהודה ושומרון בשל מחדלי ממשלות ישראל לדורותיהן והרש"פ מעניקה תגמול כספי למשפחות מחבלים, לא ניתן יהיה להגיע למאה אחוזי הצלחה במאבק בטרור". יש גל טרור שהתחיל ב'שומר חומות' והגל הזה עולה ועולה, ולצערי לא הצלחנו לבלום אותו".
"היו כאן ממשלות שמאל, היו כאן ועידת מדריד, אוסלו, קימפ דיוויד, התנתקות, הקפאה, ממשלות שהסתמכו על הרשות הפלשתינית, ולאורך כל הדרך אמרנו הסיפור הפוך. מה שיעזור לצמצם דרמטית את הטרור יהיה להכריע לכיוון ההפוך, במקום לתת לערבים ולארח את אבו מאזן, אנחנו צריכים להכריע כדי שיהיה ברור שלא תקום כאן מדינה פלשתינית והיהודים כאן כדי להישאר ואף אחד לא יעיף אותנו מכאן", ציין.
סוכות הוסיף: "שום דבר טוב לא יצמח להם מהטרור. הטרור התעצם בכל פעם שהם חשבו שייצא להם משהו ממנו. כשמחבל יוצא לרצוח יש לו תקווה שהפיגוע הזה יחד עם עוד פיגועים יובילו לזה שנלך מכאן. כשהדבר הזה יוכרע המוטיבציה תרד בצורה דרמטית".
סוכות הזכיר את החקיקה נגד הסתה ואת הפעילות שביצע צה"ל עם כוחות הביטחון האחרים וחיסולם של כמאתיים מחבלים, היקף שלא היה בעבר. כמו כן הוא הזכיר את המבצע בעזה והמבצע בג'נין. "האם הדברים האלה מספיקים? לא. צריך לעשות עוד דברים בטווח הקצר. צריכים להיות עוד מחסומים ועוד מבצעים כמו שהיה בג'נין, ובסך הכולל אנחנו מדברים על פתרון עומק שנמצא בשאלה לאן הולך הסיפור היהודי ערבי, ובסיפור הזה אנחנו נכריע".
לטעמו, לא ניתן להגדיר את הפערים בין העמדות שמציגה הממשלה לעמדות שמציגה מערכת הביטחון כפערים גדולים במיוחד. לדבריו, אמנם ישנם ויכוחים עם שר הביטחון ועם אלוף פיקוד המרכז, בעיקר בשאלת היחס לרש"פ, אך אין מקום להאשים את גורמי הביטחון במניעת פעילות מכרעת.
"האשמים הם קודם כל המחבלים ומי שיצר את המציאות הזו שיש בארץ ישראל ארגוני מחבלים חזקים כל כך, הסתה גדולה כל כך ותקווה גדולה להעיף אותנו".
על הימים בהם יהודים היו מסתובבים באין מפריע בערי יהודה ושומרון ועזה אמר: "הדבר הזה השתנה ככל שהלכו לתהליך ה'שלום' ביחס ישיר. אנחנו לוקחים את העסק לכיוון ההפוך וזה ייקח זמן".
באשר לביקורת המוטחת בצמרת צה"ל אומר סוכות כי הביקורת לגיטימית ואף חובה של חברי הכנסת להביע את עמדתם.
"לפעמים כשרוצים לחמוק מהביקורת הדרך הנוחה ביותר היא להגיד שתוקפים, אבל מה זה תוקפים? ראיתי כותרת שמצטטת את גלנט שאומר שפוליטיקאים הלכו לעמדות השידור המאובטחות על ידי הלוחמים כדי לתקוף את המפקדים. אף אחד לא תוקף את המפקדים בצה"ל. יש לנו הרבה הערכה למפקדים בצה"ל ולאנשי השב"כ וגם לשר הביטחון, אבל יחד עם זאת חובתנו וזכותנו להשמיע ביקורת. השמעת ביקורת זו לא התקפה. התקפה היא להוריד פצצה ממטוס", חידד סוכות הקובע כי הוא ואנשי מפלגתו מקפידים שהביקורת תיאמר בצורה מכבדת אך שהיא אכן תיאמר כאשר היא נצרכת.
עוד התייחס סוכות לאירועים המכונים בתקשורת כ"אלימות המתנחלים". "אומר את הדברים הברורים. עמדת ההתיישבות מאוד ברורה. אין אף אחד שיש לו סמכות להפעיל כוח חוץ ממדינת ישראל וזרועותיה שהם צה"ל, שב"כ, משטרה, מג"ב ושאר גופי הביטחון. הם אלה שאמורים להפעיל כוח ולא אנשים פרטיים. אין לזה מקום".
באשר ליכולותיה של הממשלה לקדם חקיקה ברוח תפיסותיה המדיניות והלאומיות, אמר כי הממשלה הנוכחית באה לחולל שינויים של ממש אך היא נתקלת במה שהוא מגדיר כחומות אדירות של התנגדות מכיוונים שונים, החל ממערכת המשפט דרך פקידי המשרדים שאינם מקבלים את עמדת הממשלה ושריה וכיוצא באלה.
"האתגר גדול אבל אנחנו נחושים לעמוד בו. הבטחנו דברים ואנחנו לא מתכוונים למצמץ ולא לזוז מילימטר מההבטחות, אבל הכול בהתאם לנסיבות האפשריות. מה שאנחנו יכולים, נעשה".