
סאלח אל-עארורי, סגן מנהיג חמאס והממונה על פעילות הזרוע הצבאית של חמאס ביהודה ושומרון, צופה מלחמה אזורית כוללת בה תובס ישראל ומצבה האסטרטגי ישתנה לרעה באופן מהותי.
בראיון לערוץ הטלוויזיה אל-מיאדין המזוהה עם חיזבאללה אמר אל-עארורי, כי מדיניות ממשלת ישראל והצעדים שהיא נוקטת יביאו בסופו של דבר למלחמה כוללת באזור.
בהקשר זה ציין אל-עארורי, כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ’, אותו הוא כינה האידאולוג והאסטרטג של הממשלה, מעוניין בעימות כדי לנצלו לגירוש הפלסטינים וערביי ישראל, ושרים אחרים חותרים לקדם חלוקת שטח מסגד אל-אקצה גם לפולחן דתי של יהודים, צעד אשר יביא למלחמה כוללת.
בנוסף, אמר אל-עארורי, פעולות חיסול שתבצע ישראל נגד בכירים פלסטינים יביאו אף הן למלחמה כוללת, בה ישראל תובס באופן חסר תקדים, תכפה עליה מציאות חדשה, ההתייחסות של העולם כלפיה תשתנה והביטחון העצמי של ישראל ייפגע.
אל-עארורי ציין, כי כל הגורמים מדברים על פריצתה העתידית של מלחמה כוללת, ולכן אין ספק שהיא אכן תפרוץ.
הוא הוסיף, כי בכירי חמאס דנים בחדרים הסגורים בתרחישי המלחמה הכוללת והיכולות הצבאיות הנדרשות לעימות, ופרט את תרחישי המלחמה מהם משתמעים יעדי התקיפה של חמאס וחיזבאללה.
לדבריו, במלחמה הבאה ייסגרו המרחבים האווירי והימי בישראל, הישראלים יתקשו לחיות ללא חשמל, מים ותקשורת, הכלכלה תיעצר ולא ייראה סוף לסיום המערכה הצבאית.
הוא הדגיש, כי הכוחות הלוחמים מסוגלים לממש את התרחישים שציין כדי להיא לשינוי מעשי במצב הקיים.