
ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס היום (רביעי) בישיבת סיעת 'יש עתיד' למדיניות הממשלה וטען כי נתניהו איבד שליטה בשריו.
לדברי לפיד, "לפעול בניגוד לעמדת השב"כ והשב"ס לגבי האסירים הביטחוניים זה לא ימין על מלא, אלא הפקרות על מלא. זו גישה שמעדיפה עוד סרטונים והזמנות לאולפנים על פני מדיניות שקולה שתשמור על חיי אדם".
הוא טען כי "ראש הממשלה איבד שליטה בשריו. כל אחד מהם מנהל מדיניות מסוכנת משל עצמו. לקרוא לאזרחי ישראל לבוא עם נשק לבית הכנסת ביום הכיפורים זו לא מדיניות ביטחונית, זה פופוליזם מסוכן".
בהמשך הוסיף כי "במקום לברוח מהצרות עד קליפורניה, ראש הממשלה צריך עוד היום לדפוק על השולחן, לרסן את שריו חסרי האחריות, לפעול יחד עם ראשי מערכת הבטחון להרגעת השטח".
לפיד אמר: "אני נאלץ להזהיר את אזרחי ישראל,אנחנו מתקרבים קרבה מסוכנת לעימות אלים, רב זירתי. לפי דיווחי מערכת הביטחון מספר ההתרעות ביהודה ושומרון הוא חסר תקדים. גם האירועים האחרונים ליד הגדר בעזה הם בדיוק מהסוג שהוביל בעבר לסבבי לחימה".
הוא התייחס בהמשך לממשלתו: "ממשלות ישראל, כולל ממשלות נתניהו, ידעו בעבר במצבים כאלה איך לפעול כדי להרגיע את השטח: עיבוי ושילוב כוחות, סגרים, סיכולים ממוקדים, מאמץ מודיעיני, עבודה מסודרת מול הרשות הפלשתינית, המצרים והירדנים. כך הממשלה שלנו עצרה בהצלחה את גל הטרור שהיה פה בשנה שעברה".
לפיד מתח ביקורת: "זה לא מה שקורה היום. מספר הנרצחים מטרור הכפיל את עצמו מאז עלתה הממשלה הנוכחית לשלטון. מה שמסוכן עוד יותר, הוא שהממשלה לא מתואמת עם מערכת הביטחון.
עוד אמר כי "כל ראשי מערכת הבטחון - צה"ל, שב"כ משטרה, גופי המודיעין - מזהירים את הממשלה ואת הקבינט מהתלקחות אלימה, אבל בן גביר וסמוטריץ' מתעלמים פעם אחר פעם מהמלצת גורמי הביטחון לפעול באופן זהיר ואחראי".
לפיד הוסיף: "מי שישלם את המחיר הם הילדים שלנו, שיצטרכו להיכנס שוב למחנה הפליטים בג'נין, ושוב לעזה, ואולי שוב ללבנון. מי שישלם את המחיר הם ההורים שלנו שיישבו בממ"דים".
"להבדיל ממה שהם עשו, אני לא אאשים פה את ממשלת ישראל בטרור, אבל מדיניות בטחון אי אפשר לנהל בסיסמאות פוליטיות ובתחרות על כותרות. אם נתניהו לא ירסן את סמוטריץ' ובן גביר, נשלם בחיי אדם".