נתניהו וגנץ
נתניהו וגנץיונתן זינדל, חיים גולדברג - פלאש 90

מסקר חדש שפורסם הערב (שלישי) בחדשות 12, עולה כי מפלגת הליכוד בהנהגת ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיכה להתחזק ועוקפת את המחנה הממלכתי.

על פי הסקר, לו הבחירות היו נערכות היום, הליכוד הייתה זוכה ב-28 מנדטים ואילו המחנה הממלכתי בהנהגת גנץ ב-27 מנדטים.

המפלגה השלישית בסקר היא יש עתיד עם 18 מנדטים ואחריה ש"ס עם 10 מנדטים. הציונות הדתית ועוצמה יהודית זוכות בסקר במקרה של התמודדות משותפת ב-9 מנדטים. יהדות התורה עם 7 מנדטים וישראל ביתנו עם 6 מנדטים.

חד"ש-תע"ל עם 5 מנדטים וכמוה גם המפלגות מרצ ורע"מ. מפלגת העבודה לא צולחת את אחוז החסימה.

במפת הגושים הקואליציה הנוכחית זוכה ב-54 מנדטים, האופוזיציה ב-61 מנדטים וחד"ש תע"ל עם 5.

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו עוקף את גנץ וזוכה ב-37 אחוזי תמיכה לעומת 35 אחוזי תמיכה בגנץ.

על פי סקר כאן חדשות שפורסם גם כן הערב עולה כי גנץ דווקא שומר על מקומו בצמרת עם 30 מנדטים ואחריו הליכוד בראשות נתניהו עם 27 מנדטים.

בדומה לסקר של חדשות 12 יש עתיד זוכה ב-18 מנדטים וכך גם ש"ס עם 10 מנדטים. הציונות הדתית ועוצמה יהודית זוכות בסקר במקרה של התמודדות משותפת ב-9 מנדטים. יהדות התורה עם 7 מנדטים.

חד"ש-תע"ל זוכות ב-5 מנדטים וכך גם המפלגות ישראל ביתנו ורע"מ זוכות בנתון דומה. מרצ זוכה בסקר ב-4 מנדטים. מפלגת העבודה נותרת גם בסקר זה מתחת לאחוז החסימה עם 2.9% ובל"ד עם 1.6%.