ח"כ עמית הלוי (הליכוד) אומר בראיון לערוץ 7 שהמטרה אליה צריכה לחתור מדינת ישראל במאבקה הנוכחי מול חמאס היא מיגורו המוחלט.
"ישראל עברה פוגרום על ידי חיות אדם שכמוהו לא היה מאז קום מדינת ישראל. את מצעד האיוולת התחלנו באוסלו כשהחזרנו לכאן את החבורה הרצחנית - והוא צריך להסתיים. שום דבר אחר לא יתקבל חוץ מסיום הסאגה הזו שבה הקבוצה הרצחנית הזאת שולטת על חבל בארץ ישראל. המערכה צריכה להסתיים באופן שבו חמאס וכל גרורותיו נמצאים בקבר או מחוץ לאזור", מדגיש הלוי.
לדבריו, "המטרה הראשונה היא קודם כל לנצח. שכחנו את זה קצת והרבה דברים היקהו את חושינו. עכשיו אנחנו צריכים לנצח את האויב הזה, לחסל אותו ואת כל מה שנוגע לו. ישראל צריכה לחזור לשלוט בכל רצועת עזה ולהשיב אותה לשליטה צבאית ואזרחית מלאה שלה. צריך לאפשר ולדרוש גם מהמצרים לפתוח את הגבולות כדי לאפשר הגירה של כל מי שמעוניין לצאת מעזה ואף לעודד זאת".
הלוי קורא להמתין עם ההאשמות לגבי הערכות המודיעין והעובדה שלא היה שום מידע על מתקפת הפתע של חמאס. "כל השאלות יישאלו ובצורה חריפה משום אנחנו קיבלנו פעם אחר פעם סקירה לפיה חמאס מורתע והוא פועל רק באופן עקיף ביו"ש ומעורר טרור. הדברים התגלו אחרת. עכשיו אנחנו בתוך במלחמה ואנחנו צריכים להגיע בה להכרעה ולניצחון. עלינו לחסל את כל כוחות הרוע והטרור שהשתלטו על רצועת עזה ולא להסתפק במשהו שאינו שליטה ישראלית שם.
הוא אינו פוסל אפשרות של ממשלת אחדות בשל מצב החירום. "המצב הוא מצב חירום וכל תמיכה וכל חיזוק לממשלה ולכוחות מבחינה ציבורית ומעשית זה דבר חשוב. ההתכנסות והצטרפות חייבת להיות מתוך הבנה שיעדי המלחמה ברורים וכוללים שליטה צבאית ואזרחית מלאה בעזה. לא נכנסים סתם בשביל להקריב עוד חיילים עבור כלום ושום דבר. נכנסים בשביל לנקות את השטח".
"אנחנו באירוע שיכול להיות רב חזיתי ועלינו להתרכז ולחזק. אנחנו נלחמים על המדינה ולא ניכנע בשום אופן לשיח שמקהה בשום ההומניות את הדבר המוסרי והנכון של חיסול הרוע והתרבות הנאצית הזו שהיא המשיך של אותו מופתי נאצי מהמאה הקודמת", הוא מסכם.