הרב יעקב אריאל, מבכירי רבני הציונות הדתית, התייחס בשיחת חיזוק שנשא בפני מאות משתתפים, ביוזמת ארגון בשביל הנשמה ובשיתוף אתר ישיבה, למתקפת הטרור של חמאס.
"לא ניתן למצב הרוח לדכא אותנו, אסון כבד מאוד, עדיין לא מעכלים אותו, מצד אחד כואבים כאב, ליבי ליבי על חלליהם, ובמיוחד בצורה שבה זה נעשה", אמר הרב הרב אריאל.
"האסון הנורא שאנחנו לא תופסים את משמעותו, ייקח זמן להבין יותר את עומק האסון שקרה והאכזריות. מסיימים תורה ומתחילים תורה בשמחה, לא לראות סתירה אחד בשני, כואבים מכאן ושמחים מכאן, לא ניתן להם את הדיכאון והיגון. נהיה באמונה בה' אחרי המכה שקיבלנו, עומד לצידנו, יעשה לנו ניסים ונפלאות וננצח את האויב המר והנמהר".
הרב אריאל הרחיב על שורש הוויכוח עם החמאס. "הציבור הרחב לא יודע מה שורש הוויכוח והבעיה, האסון שלנו חשף את פרצופם של אנשי החמאס, הם עשו את זה בשם אללה 'לשם שמיים', המטרה שלהם לא היה וויכוח טריטוריאלי, המטרה שלהם היה לחסל את היהדות.
התפיסה הדתית שלהם אומר שהמקום צריך להיות נקי יהודים, כמו שהנאצים ימ"ש אמרו: יודנראט. בשם אללה, אלוהים שלהם, זה לא שלנו, שלנו הוא אלוקי החסד והרחמים, לא באים לריב עם אף אחד, נאלצים להתגונן, לכתחילה לא כובשים או מתעללים בבני אדם".
הרב אריאל התייחס לנושא שנאת הגויים. "מי שאומר שיש מצווה לשנוא גויים - מסלף את היהדות. אין מצווה לשנוא גויים סתם. אסור לגנוב ולרצוח גוי , אסור להתעלל בו ולהזיק לו מדאורייתא, אין מצוות ואהבת לרעך , אין מצווה שנאה. אצלם יש מצוות שנאה, רק הם צריכים לשלוט בעולם. אם אתה לוקח את הכישרונות שה' נתן בשביל להשמיד ולהתאכזר זה חילול צלם אלוקים, ואתה אומר זאת בשם אללה? שקרן, רמאי, זה לא רצון ה', רצון ה' הוא שלום וחסד בעולם".
לסיום הדגיש הרב כי זהו עימות דתי. "יש להם אל-אקצה, הוא לא קדוש כמו שהם אומרים, יש להם מכה. אין מקום למישהו אחר להיות בו, שהמקום יהיה חרוב ושרף, רק שיהודים לא יהיו פה. זה עימות דתי - לא פוליטי, שנאת ישראל. לחסל את השורש פורע ראש ולענה, זה זיוף, יותר גרוע מעבודה זרה".

