השגריר גלעד ארדן
השגריר גלעד ארדןצילום: אריה לייב אברהמס, פלאש 90

שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, מתייחס הערב (שני) להודעת קרן וקסנר על ניתוק היחסים עם אוניברסיטת הארוורד וביטול הפרויקט המשותף איתה לאור סירובה של האוניברסיטה לגנות את מתקפת חמאס.

ניתוק הקשרים עם האוניברסיטה מגיע אחרי 35 שנים בהם הוכשרו מאות מבכירי שירות המדינה בשתי תכניות לימודים בהרווארד.

ארדן שיבח את קרן וקסנר והבהיר: "הנהגת האוניברסיטה הוכיחה שהיא איבדה כל מצפון מוסרי. לא רק שהם מאפשרים לשנאת יהודים ולרטוריקה בעד טרור לחלחל בקמפוס, הם אפילו לא מסוגלים לגנות באופן מיידי וחריף את הטרור".

השגריר קרא לכל יהדות צפון אמריקה "לשלוח את המסר הזה לכל אוניברסיטה שמתנהגת באופן דומה. אם האוניברסיטה של ​​ילדכם חושבת פעמיים לפני שהיא מגנה רצח חפים מפשע או מאפשרת לתרבות של שנאה ותמיכה בטרור לצמוח בקמפוס ללא הפרעה, אז היא לא יכולה לקבל סנט נוסף מאף אחד מכם".

"מי ששומר על שתיקה לאחר טבח ילדים אין לו את הרמה המוסרית כדי לחנך את ילדינו", סיכם.