
בלשכת ראש הממשלה מסכמים את דיון קבינט המלחמה המשותף עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ואומרים כי התקבלו שלוש החלטות - לאור התמיכה האמריקנית הגורפת והחיונית במאמץ המלחמתי ולאור הדרישה של ביידן לסיוע הומניטרי בסיסי לעזה.
ההחלטה המרכזית היא כי "ישראל לא תאפשר שום סיוע הומניטרי משטחה לרצועת עזה כל עוד לא מחזירים את חטופינו".
בנוסף נמסר כי " ישראל דורשת את ביקורי הצלב האדום אצל חטופינו ופועלת לגייס תמיכה בינלאומית נרחבת לדרישה זו".
"לאור דרישת הנשיא ביידן, ישראל לא תסכל אספקה הומניטרית ממצרים כל עוד מדובר רק במזון, מים ותרופות לאוכלוסייה אזרחית שנמצאת בדרום רצועת עזה או מתפנית לשם, וכל עוד שאספקה זו לא תגיע לחמאס. כל אספקה שתגיע לחמאס - תסוכל", נאמר בהודעת לשכת נתניהו.
בפתח ישיבת הקבינט אמר ביידן: "אני רוצה שתדעו שאתם לא לבד. כפי שהדגשתי בעבר אנחנו נמשיך לגבות את ישראל בהגנה על אזרחיה ונמשיך לעבוד איתכם בשותפות כדי למנוע טרגדיות דומות". ביידן ציין כי "לפני 75 שנים מייסדי המדינה דיברו על כך שהיא תהיה מושתתת על חירות, משפט ושלום. ארה"ב ניצבת לצדכם כדי להגן על החירות הזו ולתמוך בשלום. היום, מחר ולנצח - אני מבטיח לכם".
בשיחה עם ביידן מוקדם יותר הדגיש נתניהו בדבריו את הצורך בהבסת חמאס בעזה. "חמאס רצח ילדים מול הוריהם, הם שרפו אנשים חיים. רק תשער, אדוני הנשיא, את הפחד והפאניקה של הילדים הקטנים האלה ברגעים הללו. ב-7 באוקטובר חמאס רצח 1,400 ישראלים, אולי יותר. אמרת בצדק שחמאס חמור מדאעש, קנצלר גרמניה שביקר פה אתמול אמר שהם הנאצים החדשים. שניכם צודקים. העולם צריך להיות מאוחד בהבסה של חמאס".
הנשיא ביידן אמר בהצהרתו: "רציתי להיות כאן מסיבה פשוטה – שעם ישראל והעולם ידעו שארה"ב ניצבת לצד ישראל. מזכיר המדינה בלינקן היה כאן, אבל רציתי לבוא באופן אישי ולהבהיר את זה". על חמאס אמר הנשיא: "הם רצחו יותר מ-1,300 איש. לא סתם רצחו, טבחו, כולל ב-31 אמריקנים, ולקחו כמויות של אנשים כבני ערובה, בהם ילדים. אי אפשר להעלות את זה על הדעת. זה רוע וזוועה שגורמים לדאעש להיראות טוב או הגיוני יותר".
ביידן התייחס לפיצוץ בבית החולים בעזה, ומדבריו נראה שקיבל כאמור את גרסת ישראל, לפיה שיגור כושל של הג'יהאד האיסלאמי הוא זה שגרם לפיצוץ. "אני עצוב מאוד ונרגז בשל הפיצוץ בבית החולים. לפי מה שראיתי ואני מבין, זה נעשה על ידי אחרים, ולא על ידכם. אבל יש הרבה אנשים שם בחוץ שאינם בטוחים, אז אנחנו נצטרך להתגבר על עניין זה", הסביר ביידן. הוא סיים במסר לאזרחי ישראל: "האומץ והמחויבות שלכם מדהימים, אני גאה להיות כאן".

