
33 מדינות בארה"ב הגישו תביעה ייצוגית נגד חברת "מטא" חברת האם של אינסטגרם בטענה שגרמה נזק נפשי לילדים וצעירים בכך שגרמה להם להתמכר לרשתות החברתיות באופן מודע.
נציגי המדינות טענו כי "מטא השתמשה בתכונות ממכרות כדי ללכוד משתמשים, תוך הסתרת הסכנות המהותיות של הפלטפורמות שלה. מטא רתמה טכנולוגיות חזקות וחסרות תקדים כדי לפתות, לערב ובסופו של דבר ללכוד בני נוער וילדים. המניע שלה הוא רווח".
לטישה ג'יימס, התובעת הכללית של ניו יורק, פירטה בכתב התביעה שהוגש בשם 33 מדינות בארה"ב, כי "מטא עברה על חוקי הגנת הצרכן בכך שהיא נקטה בהתנהגות מתעתעת".
"החברה אספה נתונים על ילדים מתחת לגיל 13, תוך התעלמות מחובותיה על פי חוק הגנת הפרטיות של ילדים באינטרנט. חברות מדיה חברתית, כולל מטא, תרמו למשבר לאומי של בריאות הנפש בקרב בני נוער והן חייבות להיות אחראיות".
בתגובה לכתב התביעה התקדימי פרסמה חברת "מטא" הצהרה בה הודיעה כי היא "מאוכזבת" מההחלטה של המדינות בארה"ב לתבוע אותה על נזקים נפשיים לבני נוער במסגרת התמכרות לרשתות החברתיות: "מטא מבקשת להפוך את האינטרנט למקום בטוח עבור בני נוער".
"אנחנו מאוכזבים שבמקום לעבוד בצורה פרודוקטיבית עם חברות ברחבי התעשייה כדי ליצור סטנדרטים ברורים ומתאימים לגילאים עבור האפליקציות הרבות שבני נוער משתמשים בהם, התובעים הכלליים בחרו בדרך הזו".