הפעילות הקרקעית בעזה מתרחבת: כוחות משולבים של צה"ל, בהכוונת שב"כ ואמ"ן, תקפו במהלך היממה האחרונה כ-300 מטרות של חמאס, ביניהן פירי עמדות שיגור נ"ט ורקטות, פירי מנהרות ומתחמים צבאיים.

במהלך פעילויות הכוחות הקרקעיים, התנהלו מספר קרבות עם חוליות מחבלים שירו לעבר הכוחות טילי נ"ט ואש מקלעים.

הכוחות חיסלו מחבלים והכווינו כוחות מהאוויר על מנת להשמיד מטרות ותשתיות טרור בזמן אמת.

הבוקר (שלישי) פורסמו דבריו של אל"מ יאיר פלאי, מפקד חטיבת גולני, ללוחמי, חיילי ומפקדי החטיבה לקראת הגברת המערכה בעזה.

"עברו כשלושה שבועות מאז שבת שמחת תורה, ה-7 באוקטובר, בה הופתענו, חווינו מכה קשה, איבדנו אזרחים רבים ואחים לנשק", כתב פלאי.

"בקרבות קשים, בחירוף נפש וגבורה שלא תיתאר נלחמתם על היישובים והמוצבים בעוטף עזה. עכשיו זמן ההתקפה הגיע. עיניי עם ישראל נשואות אלינו כעת; חטיבת גולני תביס את האויב".

מכתבו של אל"מ יאיר פלאי
צילום: דובר צה"ל

לדבריו, "נשמיד את האויב שטעה לחשוב שיכול לעמוד בפנינו. נבצע את תפקידנו בתחושת שליחות, מתוך מחויבות למדינה שלנו, כדי להשיב את הביטחון לתושביה. זוהי מלחמה על הבית. בכל צעד וצעד שלנו, אנו נזכור בליבנו את המראות, הנופלים והפצועים שלחמו בגבורה בלתי מתפשרת במתקפה הקשה.

"לוחמים יקרים, היו אמיצים, היו רעים אחד לשני, היו דרוכים, היו מקצועיים, היו נחושים ובעלי ביטחון ולפני הכל, המשיכו לפעול לפי הרוח של גולני. הרוח הייחודית של חטיבת העם, שנמצאת 75 שנה בחוד החנית של צה"ל. המקצועיות שלנו, תקבע את התוצאה. הרוח שלנו, רוח גולני, תביא את הניצחון. זה הזמן שלנו, הזמן של גולני", דברי אל"מ פלאי.

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל